Business

Schmidt Hammer Lassen Architects ryger på amerikanske hænder

Arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen Architects er solgt til amerikanske Perkins+Will. Og det vil give flere, danske arbejdspladser.

De står bag kendte bygninger som kunstmuseet Aros og Dokk1 i Aarhus og Den Sorte Diamant i København samt en lang række projekter i udlandet. Og fra i dag er Schmidt Hammer Lassen ikke længere på danske hænder.

De tre stiftere, Morten Schmidt, Bjarne Hammer og John F. Lassen har, sammen med de fire andre partnere i arkitektfirmaet, nemlig takket ja til et købstilbud fra amerikanske Perkins+Will.

- De køber sig ind i vores danske brand og i de danske værdier omkring menneskelig adfærd, som vi repræsenterer, siger en af sælgerne Morten Schmidt.

Og den nye ejer, Perkins+Will, mener også, at de to arkitektfirmaer på trods af vidt forskellig størrelse deler en fælles forståelse for mange ting:

- Vi elsker deres arbejde, og vi føler, at vi har meget tilfælles med ånden i dansk arkitektur, siger Phil Harrison, adm. direktør i Perkins+Will.

Trecifret millionbeløb

Parterne vil ikke ud med den eksakte pris, men oplyser, at der er tale om et trecifret millionbeløb.

Schmidt Hammer Lassen beskæftiger i omegnen af 150 personer. Men forventningen er, at medarbejderskaren i Danmark vil vokse betydeligt i de kommende år:

- Ideen er, at vi får tilført projekter af høj kompleksitet. Og vi regner med, at vi inden for meget få år vil vokse med flere hundrede medarbejdere her i Danmark, siger Morten Schmidt, der også oplyser, at det danske firma beholder sit navn.

Perkins+Will omsatte i seneste regnskabsår for 3,4 milliarder kroner og beskæftiger over 2000 medarbejdere på 20 tegnestuer rundt omkring i verden.