Business

Parken-formand: Jeg vil ikke kalde det en fyring

Parken Sport & Entertainment skifter topchef med øjeblikkelig virkning. Bestyrelsesformand afviser, at der er tale om en fyring.

Parken Sport & Entertainment, der er selskabet bag superligaholdet FC København, har skilt sig af med administrerende direktør Anders Hørsholt med øjeblikkelig virkning.

Men selv om Hørsholt er fortid med øjeblikkelig virkning, vil bestyrelsesformanden i Parken Sport & Entertainment, Bo Rygaard, ikke kalde det en fyring:

- Et er det jurdiske og det personlige, som vi holder for os selv. Men et andet er, at det er naturligt, at der er nogle snakke om strategien og det fremtidige hold. Og når det går godt, skal man jo helle tiden spørge, om man ikke kan gøre det endnu bedre. I den forbindelse har det været naturligt at se på holdet og beslutte, at Jan Harrit, der har skabt fine resultater i Lalandia, er det oplagte valg som ny administrerende direktør, siger Bo Rygaard til TV 2.

- Men vil du kalde det en fyring af Anders Hørsholt?

- Det får du mig ikke til at sige. Han har selv været med til at ansætte den nye kommmercielle direktør Katja Moesgaard, så på den måde har der været enighed og en række fælles beslutninger, siger Bo Rygaard med henvisning til en anden nyansættelse, nemlig Katja Moesgaard, der kommer fra en toppost i DBU's kommercielle afdeling.

- Vi har fundet det værdifuldt at styrke den kommercielle profil i Parken, siger Bo Rygaard.

Ny chef fra Lalandia

Ny mand i spidsen for Parken er Jan Harrit, der hidtil har været direktør i Parken Sport & Entertainments mest guldrandede forretningsben, Lalandia. Og han er ikke bare en overgangsfigur:

- Nej, det er meningen, at han skal være ny administerende direktør. Du kan aldrig sige, hvad der sker i fremtiden, men vi har stor tillid til ham, efter de resultater han har lavet i Lalandia, siger bestyrelsesformanden.

Selv om FC København hoster og hakker sig igennem Superligaen herhjemme, hvor holdet indtager en sjetteplads med hele 18 point op til førerholdet FC Midtjylland, er bestyrelsesformanden tilfreds med udviklingen i koncernen:

- Vi er nået rigtig langt i europæisk fodbold og står nu over for en stor kamp mod Atletico Madrid. Lalandia har leveret det bedste resultat nogensinde og Fitness.dk er godt igennem en restruktureringsproces, så det går meget godt, siger Bo Rygaard.

- Men fitness.dk kan vel ikke stå på egne ben?

- Vi er ved at finde ud af, om vi kan få en strategisk partner for fitness.dk, eller om vi kører den videre som en selvstændig forretning, siger Bo Rygaard.

Anders Hørsholt har været tilknyttet Parken siden 2003 i forskellige roller, og han har været administrerende direktør siden 2012. Han har også været eneste medlem af direktionen i underholdningskoncernen.