Business

Rigmand køber luksusbil efter tabt skattesag

Jesper Nielsen tabte i dag sin skattesag i Østre Landsret og fik et skattesmæk på 245 millioner kroner. Rigmanden svarer igen ved at købe en Porsche.

At Jesper Nielsen – også kendt som Kasi Jesper - er ukuelig og går sine egne veje, er der talrige eksempler på.

Det seneste – og måske mest glasklare eksempel – kom fredag. Jesper Nielsen tabte i Østre Landsret en skattesag, hvor Skat mente, at Jesper Nielsen havde unddraget sig en skattebetaling på omkring 245 millioner kroner.

Nielsens svar: Han gik ud og købte sig en ny Porsche.

På Jesper Nielsens offentlige Facebookprofil har han opslået et billede af den hvide Porsche med følgende tekst:

- Ah, vi tager en runde mere med mine bedste venner fra SKAT. Never ever give up. Hvad siger I? Skal jeg gøre en minusdag til en plusdag? Skal - skal ikke? Er den hurtig nok? Skal sgu bruge lidt god energi idag, skriver Jesper Nielsen sammen med billedet af den nye Porsche.

- Jeg er af natur et optimistisk menneske. Det er det, der gør, at man skaber virksomheder som Pandora og andre store virksomheder. Når man får sådan en som den her i dag, hvor det er lidt en minusdag, så skal man skynde sig lidt at køre noget god energi den anden vej, siger Jesper Nielsen.

Men spørgsmålet er så, om Jesper Nielsen har vendt dagen til et plus med tilførelsen af den nye bil. Og det bliver et rungende ja.

- Den står allerede nede på Mallorca, siger Jesper Nielsen.

Ingen penge at hente

Selv om Jesper Nielsen altså i dag tabte sin skattesag - og derfor har fået et skattekrav på 245 millioner kroner i hånden - så regner rigmanden ikke med, at der bliver nogen penge at hente for Skat.

I første omgang fordi sagen bliver anket til Højesteret. Men også fordi der - på trods af den nye bil - ikke er penge at hente:

- Det krav (de 245 mio kroner, red.) ligger inde i et selskab, der hedder Kasi Aps. Et anpartsselskab, som havde rettighederne til at sælge Pandora i det tyske marked. Og p.t., der ligger de penge ikke derinde, så i det tilfælde vil vi selvfølgelig ikke kunne betale pengene og så vil selskabet blive erklæret konkurs, siger Jesper Nielsen.

Fronterne trukket op

Skattesagen ser altså ud til at skulle gå endnu en runde. Denne gang i Højesteret. Og fronterne er trukket skarpt op, fortæller skatteadvokat Eduardo Vistisen:

- Det er en kamp om at få placeret aben. Skat mener, at de skulle have haft langt flere og bedre oplysninger, inden de gav godkendelsen til overførslerne som de senere trak tilbage. Jesper Nielsen mener på den anden side ikke, at man først kan give en tilladelse til at lave en transaktion - og så senere trække den tilladelse tilbage med tilbagevirkende kraft, siger Eduardo Vistisen, skatteadvokat i Vistisen Law.