Business

Fyret Mærsk-direktør skal være formand i milliardkoncern

Nils Smedegaard Andersen sætter sig for bordenden i Færch Plast.

I sommeren 2016 blev Nils Smedegaard Andersen fyret som topdirektør i A. P. Møller-Mærsk. Dengang stod hverdagen på containerskibe, olie og boreplatforme - nu skal han sælge plastik i Holstebro. For Nils Smedegaard Andersen er ny bestyrelsesformand i milliardkoncernen Færch Plast.

Virksomheden med hovedsæde i Holstebro, blev i juni sidste år solgt af kapitalfonden EQT. Køberen var en anden kapitalfond, Advent International, der blandt andet ejer betalingsfirmaet Nets.

Ny ejer sætter nyt hold

Og den nye ejer sætter altså nu sit eget bestyrelseshold, hvor Nils Smedegaard Andersen får titlen som bestyrelsesformand. Det oplyser Færch Plast i en meddelelse på sin hjemmeside.

- Jeg er meget glad for at tilslutte mig bestyrelsen som formand. Jeg er imponeret over virksomhedens stærke, operationelle setup, dens innovationsplatform og dens arbejde på området for bæredygtighed, udtaler Nils Smedegaard Andersen i meddelelsen og fortsætter:

- Virksomheden bruger allerede 100 procent vedvarende energi og arbejder kontinuerligt på at øge andelen af genanvendeligt plastik i produkterne. Jeg ser frem til at fortsætte den stærke udvikling af virksomheden sammen med bestyrelsen og direktionen, siger Nils Smedegaard Andersen.

Bestyrelseskarriere

Niels Smedegaard Andersen var frem til juni 2016 administrerende direktør i A. P. Møller-Mærsk og er i dag bestyrelsesformand i Dansk Supermarked og i containerrederiet Unifeeder. Han har ligeleds plads i oliegiganten BPs bestyrelse.

Færch Plast producerer emballage til fødevareindustrien. Eksempelvis til fersk kød og færdigretter. Færch Plast blev grundlagt i 1969, efter at familien havde trukket sig ud af tobaksindustrien.