Business

BusinessClass: Oprah er både Trump - og alt det modsatte

Oprah Winfrey nævnes som mulig kandidat som USA's næste præsident. Hun er både en blød talkshow-værtinde og en benhård forretningskvinde.

Efter sin Golden Globe-tale er Oprah Winfrey pludseligt kommet i søgelyset som den kandidat, demokraterne i USA leder efter med lys og lygte frem mod næste præsidentvalg.

Men selvom hun er mest kendt for sine talkshows, så er Oprah Winfrey også en benhård forretningskvinde, der i dag er god for i omegnen af tre milliarder dollars.

- Hun er en kombination af en dygtig kommunikator og en rigtig dygtig forretningskvinde, siger Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PR-rådgiver og direktør i PressConnect, da panelet i TV 2 News’ nye magasin BusinessClass diskuterer muligheden for Oprah som USA's næste præsident.

Og selv om forretningskvinden peger i samme retning som den siddende præsident, så er det netop forskellene, der gør, at hun kan være attraktiv for demokraterne:

- Man kan ikke finde en person, der både fysisk og på personligheden er mere modsat Donald Trump, end hun er. Hvor han sidder bag et mahognibord og siger: ”Du er fyret”, så ligger hun i en sofa og forstår folks følelser, siger panelets anden deltager, Ulrik Bie, selvstændig økonom i Bie Research.

Den store formue har Oprah Winfrey opbygget som en uhyre populær vært i sine talkshows. Men i dag dækker Oprah-imperiet også over blandt andet 'O, The Oprah Magazine' og The Oprah Winfrey Network, hun ejer 10 procent af aktierne i Weight Watchers ligesom hun står bag produktionsselskabet Harpo Productions.

Oprah Winfrey har ikke selv forholdt sig til de præsidentdrømme, som givet er blevet tændt i nogle amerikanske hjem. Men Donald Trumps sejr ved seneste valg viser, at det måske ikke behøver at blive ved drømmen:

- Hvis hun har gået med politiske drømme i maven, så er Trump jo beviset for, at man ikke behøver at være vokset op i politik for at blive præsident i USA, siger Morten Huse Eikrem-Jeppesen.

- Hun evner empatien og at trække folk til sig i modsætning til Trump. Så på den måde kan hun noget andet, siger PR-rådgiveren, men gør samtidig opmærksom på, at Oprah er et fuldstændig ubeskrevet, politisk blad:

- Hvad hun kan politisk er umuligt at svare på, siger Morten Huse Eikrem-Jeppesen og bakkes op af Ulrik Bie.

- Det er ikke sikkert, at det er hende, der kan fremføre den platform, som demokraterne kommer til at stille op på, siger han.