Business

Nu er han verdens rigeste - nogensinde

Amazons stifter, Jeff Bezos, har ikke bare overtaget pladsen som verdens rigeste. Han er også den mest velhavende nogensinde.

106.000.000.000 dollars.

Eller på den gode side af 660 milliarder danske kroner. Så stor er Amazon-grundlægger Jeff Bezos’ formue.

Det sender ikke alene Bezos forbi Bill Gates som verdens mest velhavende lige nu – det gør også Jeff Bezos til den mest velhavende nogensinde. Med andre ord er der aldrig noget menneske, der har haft så mange penge i sin pengetank. Det skriver CNN på baggrund af Bloombergs liste over verdens rigeste. Se hele listen her.

Formue vokset 40 mia. i år

Alene på årets første 10 dage er Jeff Bezos’ formue vokset med over 40 milliarder kroner.

Formuen er skabt på ejerskabet af online-platformen Amazon – og det er også en stigning i Amazons aktier, der har lagt de mange ekstra milliarder i pengetanken med navnet Bezos på siden.

Ud over Amazon har Bezos investeret i avisen Washington Post, ligesom Jeff Bezos også har penge bundet i Blue Origin, der arbejder på at sende turister ud i rummet.

Gates kunne være rigere

Men selv om Bezos altså er den rigeste målt i dollars nogensinde, så skal vi ikke mange år tilbage i tiden for at finde en endnu rigere person, hvis der justeres for inflation.

I 1999 rundede Microsoft-grundlægger Bill Gates’ formue kortvarigt 100 milliarder dollars. Omregnet til kroner i dag svarer den formue til 924 milliarder kroner. Det var før internet-boblen, den såkaldte dot com-boble, bristede, hvilket gjorde et kraftigt indhug i Microsoft-grundlæggerens formue.

Men selv uden justering for inflation, så kunne Bill Gates i dag være langt rigere end Jeff Bezos, hvis det ikke havde været for Mirosoft-grundlæggerens betydelige donationer til velgørende formål.

Ifølge Bloomberg har Gates doneret aktier i Microsoft, der i dag har en værdi af svimlende 385 milliarder kroner, til velgørenhed, ligesom han har doneret 18 milliarder kroner i rede penge.