Business

Mascha Vang kunne sagtens arbejde hårdere, men hun afholdes fra det af én årsag

Den danske skat havde også en stor indflydelse på beslutningen, da den 38-årige nordjyde tidligere på året solgte sit blognetværk, Blogly.

Sidste år lavede Mascha Vang et overskud på mere end to millioner kroner på sine forretninger.

Det kan ikke betale sig at rende stærkt efter den sidste krone, og derfor har jeg prioriteret tiden med min datter.

Mascha Vang, blogger og iværksætter

Men hun havde været klar til at arbejde langt hårdere, hvis ikke det var for den danske topskat. Det fortæller hun til TV 2 NEWS i magasinet 'Den Første Million'.

- Det er så forfærdeligt demotiverende. Det synes jeg virkelig, at det er. En flad skat havde gjort, at jeg havde knoklet på en helt anden måde, siger hun og bekræfter, at topskatten sagtens helt kan afholde hende fra at kaste sig ud i nye forretninger.

Tidligere på året solgte Mascha Vang sit bloggernetværk Blogly til konkurrenten Bloggers Delight i hvad, der ifølge Finans.dk var den hidtil største danske handel inden for blogger-området

Også her spillede topskatten en stor rolle for Mascha Vangs beslutning.

- Det kan ikke betale sig at rende stærkt efter den sidste krone, og derfor har jeg prioriteret tiden med min datter, for arbejdet gav ikke nok i sidste ende, siger hun og understreger, at hun gladeligt betaler sin skat, så længe det er i en flad skattestruktur. 

Mere end at skrive om sin hverdag

Mascha Vang har ellers ikke stået stille, når det kommer til at udvikle andre forretningsområder end sin blog. Her følger en række af de forretninger, hun har sat i søen:

Det er dog stadig bloguniverset, der er kerneforrentingen for den 38-årige iværksætter fra Himmerland.

- Jeg går ikke bare og skriver lidt om min hverdag. Det er en virksomhed, ligesom enhver anden virksomhed. Der skal være noget omsætning, noget struktur og en idé bag, siger hun og uddyber:

- Mange tror, at jeg drikker rigtig meget champagne og står en masse på den røde løber. Det gør jeg ikke så meget mere. Der er meget administrativt arbejde foran min computer, tage billeder samt sætte mig ind i de produkter, jeg markedsfører og lægger navn til.

Spørger man Henrik Akselbo, der ejer Blogger Delight, som altså tidligere i år købte Mascha Vangs blognetværk, Blogly, så er der tale om en kyndig forretningskvinde.

- Hun har formået at bygge videre på sit navn og skabt interesse om sin blog. Og efterfølgende er hendes blog blevet hendes varemærke, og det er det, der er blevet hendes forretning, siger han.