Business

Dansk designfirma solgt for knap to milliarder

Designfirmaet Muuto får nye amerikanske ejere efter et stort salg af møbelvirksomheden.

Det hurtigtvoksende danske designfirma Muuto er blevet solgt til den amerikanske møbelkæmpe Knoll, fortæller selskabet i en pressemeddelelse.

Prisen for Muuto er landet på 300 millioner dollar, hvilket svarer til cirka 1,9 milliarder kroner.

Størstedelen af pengene til de oprindelige Muuto-stiftere Kristian Byrge og Peter Bonnén, mens også investeringsforeningen Maj Invest står til en solid sum penge, da den ejer 45 procent af selskabet.

- Knoll er det perfekte, permanente hjem for Muuto. Over det seneste årti er vi stolte af at have bygget en forretning, der hylder det bedste af skandinavisk design og som er relevant for en ny generation af kunder, som efterspørger skønhed, elegance til tilgængelige priser, siger de to stiftere i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Kulturen og det hold, vi har samlet til at drive forretningen, er et godt match med de værdier, Knoll blev skabt på for næsten 80 år siden.

Sælger i 52 lande

Muuto blev stiftet i 2006 og siden har det unge skandinaviske firma haft fart på med udvidelser til i alt 52 lande, hvor 1300 butikker fører Muutos produkter.

Det førte til et overskud før skat for Muuto på næsten 74 millioner kroner sidste år, hvilket var en vækst på 50 procent sammenlignet det foregående år.

Den vækst har Knoll alle intentioner om at fortsætte, og det amerikanske selskab regner da også med, at Muuto inden for de næste fem år er blevet fordoblet - især takket være et forstærket fokus på amerikanske marked.

Bliver i København

Hos den amerikanske ejer glæder man ikke overraskende over, at købet af Muuto er gået igennem.

- Muutos design passer perfekt med paletten af moderne Knoll-produkter, der giver en lang række fornuftigt prissatte luksusprodukter, der passer til tidens trends i hjemmet og på arbejdspladsen, udtaler Andrew Cogan, adm. direktør i Knoll, i en pressemeddelelse.

Selvom Muuto fremover altså kommer til at være på amerikanske hænder, forbliver det skandinaviske designselskab i København.