Legetøjsgigant fyrer direktør

16x9
Den nye direktør for legetøjskæden bliver Per Sigvardsson, som kommer fra en stilling som direktør for Granngården i Sverige Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Svigtende resultater får Top-Toy, der står bag fætter BR og Toys'R'Us i Norden, til at fyre direktøren.

Efter halvandet år i spidsen for Top-Toy er Søren Torp Laursen sat af posten som direktør. 

Kapitalfonden EQT, der ejer legetøjskæden, har ikke været tilfreds med resultaterne, skriver Berlingske Business

I forrige uge offentliggjorde Top-Toy, der står bag fætter BR og Toys'R'Us i Norden, et skuffende årsregnskab, hvor selskabet afslørede et tab på 38 millioner kroner ud af en omsætning på 3,4 milliarder kroner. 

Her fortalte den nu fyrede direktør, at det var it-problemer, der var skyld i de dårlige tal.

Blot 10 dage senere er han imidlertid blevet fyret. 

Bestyrelsesformand: Fyring var fælles beslutning

I en pressemeddelelse fra virksomheden forklarer Michael Hauge Sørensen, der er bestyrelsesformand i Top-Toy, at beslutningen er truffet i fællesskab. 

- Søren og jeg har siden sensommeren diskuteret den langsigtede strategi for Top-Toy samt hvilken profil, der bedst kan sikre virksomhedens videre udvikling. Vi er sammen kommet til den konklusion, at Top-Toy har brug for en CEO med en anden profil, lyder det. 

Et år med svigtende resultater får Top-Toy, der står bag fætter BR og  Toys'R'Us, til at fyre Søren Torp Laursen.
Et år med svigtende resultater får Top-Toy, der står bag fætter BR og Toys'R'Us, til at fyre Søren Torp Laursen. Foto: PR / Top-Toy

Den nye direktør for legetøjskæden bliver Per Sigvardsson. Han kommer fra en stilling som direktør for den svenske butikskæde Granngården. 

- Legetøjsmarkedet er under forvandling og både digitalisering og globalisering spiller en stor rolle. Top-Toy er markedsleder i Norden, og jeg påtager mig spændt opgaven med at udvikle virksomheden til en fremtidssikret omni-channel aktør, udtaler Per Sigvardsson i pressemeddelelsen. 

Han sætter sig i direktørstolen den 22. januar 2018.