Business

Nu sænkes prisen på små køb på nettet

Vi er så vilde med at købe diverse ting på nettet, at Dankort-gebyret på småkøb bliver sat ned, mens de store udskrivninger stiger i pris.

Vi køber musiknumre og parkeringsbilletter på nettet som aldrig før, og de mange primært små internetkøb får nu Dankortets moderselskab, Nets, til at ændre priserne.

Fra 1. februar bliver det i op mod fire ud af fem tilfælde billigere for butikkernes e-handel, når forbrugeren bruger Dankortet. Prisfaldet gælder de mindre køb, mens større køb modsat bliver dyrere - dog maksimalt et gebyr på 2,5 kroner.

Forbrugerne i sigte

Den ansvarlige for Dankortet i Nets, Jeppe Juul-Andersen, forklarer tiltaget med et ønske om at fastholde Dankortet som det foretrukne betalingsmiddel på nettet.

- Med den nye prismodel giver vi endnu bedre mulighed for at udvikle tjenester og services, hvor forretningen sikkert og billigt kan gennemføre betalinger - også når der er tale om mindre beløb, siger Jeppe Juul-Andersen i en pressemeddelelse.

Den billigere regning for at bruge Dankortet til betalinger af netkøb af eksempelvis musiknumre skal gerne dryppe videre ned på forbrugerne, men det ansvar ligger hos detailhandlen og ikke Nets.

I dag er priserne for butikkernes Dankort-transaktioner:

  • Køb for 0 til 50 kroner: 70 øre
  • Køb for 50 til 100 kroner: 1,10 kroner
  • Køb for over 100 kroner: 1,39 kroner

Nu bliver bliver enhedsprisen 54 øre plus 0,19 procent af købsprisen med et loft på 2,5 kroner.

Svindlen hånd i hånd med øget shopping

I næste uge samles betalingsindustrien i Danmark for første gang til at diskuttere bekæmpelse af svindel med nethandel, fordi kortsvindel over nettet lige som shoppelysten er i vækst herhjemme. Her er sikker handel en forudsætning for at opretholde forbrugernes tillid.

- Forbrugeren vil gerne sikres, at kortoplysninger ikke misbruges, og at betalingen sker korrekt. Forretningerne vil gerne sikre, at der ikke er tale om svindel, og at betalingen går korrekt igennem, lyder det fra Dansk Industri, der huser konferencen.