Konkurs presser kendt dansk cykelkæde

16x9
Heino Cykler har tabt millioner af kroner som følge af en konkurs i egen cykelkæde. Foto: Erik Refner / Scanpix Danmark

Cykelkæden Webike gik konkurs i september, og hovedaktionærerne bag firmaet har mistet flere millioner kroner.

Rigmanden Michael Spangsberg investerede i begyndelsen af året massivt i cykelkæden Webike sammen med to forretningspartnere fra Heino Cykler.

Webikes konkurs har påvirket resultatet af regnskabet hos Heino Cykler i særdeles negativ grad, der er gået fra et overskud på 1,6 millioner kroner til et underskud på 2,2 millioner kroner.

Det skriver Finans.dk.

Utilfredsstillende udvikling

Ledelsen i Heino Cykler anser udviklingen i selskabet for at være ”utilfredsstillende” i regnskabet, hvor der er forsvundet næsten fire millioner kroner fra bundlinjen.

Webike havde negativ egenkapital og et regnskab på minus 2,6 millioner kroner, da Heino Cykler købte sig til aktiemajoriteten i begyndelsen af 2017.

Michael Spangsberg sidder sammen med de to forretningspartnere Torben Bjørn Christensen og Bent Støttrup på netop denne aktiemajoritet i Webike, men trods bugnende formuer vil de tre rigmænd ikke længere bruge flere penge på firmaet.

Michael Spangsberg har gennem årene tjent store summer på slik og søde sager. Han var opfinderen af BonBon-slikket og forlystelsesparken af samme navn i Holme-Olstrup, der siden blev solgt.

Senest har Michael Spangsberg lagt navn til flødebollemærket Spangsberg.

Butikker lukker

Cykelkæden Webike har tre forretninger i landet i henholdsvis København, Odense og Aarhus, men de må altså dreje nøglen om.

Heino Cykler vil fortsætte med sine butikker i Brøndby, Odense og København.

Cykelkæden har ifølge Finans.dk gæld for 25 millioner kroner og en egenkapital på 5,2 millioner kroner.

Denne artikel er efter udgivelsen blevet justeret, da den ikke levede op til reglen om, at man højst må 'basere fire afsnit, svarende til højst 8-9 sætninger, på den citerede artikel og mindre, hvis der citeres fra en ganske kort artikel'.