Business

Corydon bliver avis-chef - melder sig ud af S

Bjarne Corydon indtræder i stillingen ved årsskiftet. 

Tidligere finansminister Bjarne Corydon bliver ny administrerende direktør og chefredaktør på erhvervsavisen Børsen. Det skriver Børsen.

Med sin nye stilling har Corydon meldt sig ud af Socialdemokratiet for at sikre uafhængighed i sit nye job.

Til TV 2 siger han, at tiden er "den helt rigtige til at træde ind i et mediehus på vej frem": 

- Børsen er et særligt sted og et særligt medie i Danmark, som dækker et stofområde, jeg altid har fundet dybt interessant. Økonomi og erhvervsliv – det er min person, og at gøre det hos dem, der gør det bedst, det har jeg sindssygt meget lyst til.  

Bjarne Corydon vil dog ikke komme ind på de strategiske aspekter i jobbet endnu, men siger til TV 2, at det i høj grad gælder om at matche den hverdag, læserne oplever: 

- Jeg kommer til at sætte mit præg. Vi skal være et mediehus på vej frem. Vi skal nå flere læsere. 

Stod bag salget af det daværende Dong

I sin tid som finansminister huskes Bjarne Corydon blandt andet for sin rolle i salget af energiselskabet Ørsted (tidligere Dong, red.) 

I 2014 solgte staten under stor politisk bevågenhed en stor del af selskabet - blandt andre til amerikanske Goldman Sachs. 

Efterfølgende er staten med Bjarne Corydon i spidsen blevet beskyldt for at have solgt alt for billigt og har fået øgenavnet "Blå Bjarne". Selv er han dog stolt af de resultalter, han opnåede som finansminster: 

- Jeg har stået for en ansvarlig økonomisk politik, og den står jeg ved. Jeg er stolt af de resultater, der kom ud af det. Nu har jeg en anden rolle, og den fordrer en fuldstændig uafhængighed, siger han til TV 2. 

Senest har den daværende finansminister været direktør i den amerikanske konsulentvirksomhed McKinsey. 

Han indtræder i stillingen som chefredaktør for Børsen ved årsskiftet. Her overtager han jobbet efter Anders Krab-Johansen, der skal være ny koncernchef for Berlingske Media.