Business

Rigmand efter sejr i retten: Skats behandling har været utilstedelig

- Jeg har taget en for holdet, siger Jesper 'Kasi' Nielsen, efter han fredag blev frikendt i en retssag, der har strakt sig over flere år.

Smykkerigmanden Jesper 'Kasi' Nielsen kunne fredag drage et lettelsens suk, da han ved Østre Landsret fik medhold i en sag om skattefradrag for sponsorpenge. 

Jesper Nielsen indbragte sagen for Landsskatteretten, da Skat ville beskatte ham personligt af 163 millioner kroner for perioden 2007-2011. Landsskatteretten slog sidste år fast, at sponsoraterne ikke var fradragsberettigede. Det fik Kasi-familien til at anke sagen til Østre Landsret, der fredag altså afgjorde sagen til familiens fordel.

- Det er nok tydeligt for alle nu, at Skats behandling af mig og min familie har været helt utilstedelig. De omkostninger, vi har haft som familie og mennesker, er ikke noget, vi kan få tilbage igen. Dengang blev vi truet af Skat med, at de ville 'nakke os'. Det gjorde de også, men vi fik rejst os igen.

Ikke et retssamfund værdigt

Skatteminister Karsten Lauritzen beklager Skats behandling af Jesper Nielsen og familien.

- Sagen startede i 2011, og det er tydeligt, at metoderne i dele af det daværende skattevæsen ikke hører til i et retssamfund. Læren af den her sag er, at Skat ikke foretog en værdig behandling af Jesper 'Kasi' Nielsen og hans familie, siger han.

Jesper Nielsen giver ministeren ret "et langt stykke hen ad vejen".

- Jeg plejer at sige til venner og bekendte, at jeg tog en for holdet. Jeg troede, jeg først vandt retssagen i Højesteret, men nu har jeg sparet to år ved at vinde i Østre Landsret. Jeg havde sat mig for, at jeg ville kæmpe den her til ende, for vi var aldrig nogensinde i nærheden af at snyde nogen i Skat, og det har vi aldrig gjort i vores familie, siger Jesper Nielsen, der endnu ikke har taget stilling til, om han vil søge erstatning. 

Landsrettens afgørelse kan appelleres inden for fire uger, men det har skatteminister Karsten Lauritzen "ikke fantasi til at forestille sig, vil ske".