Business

Nykredit aflyser børsnotering

En række pensionsselskaber køber sig ind i Nykredit, og et af dem understreger, at deres interesser ikke strider med realkreditkundernes.

Landets suverænt største boligudlåner, Nykredit, aflyser sin planlagte børsnotering og henter i stedet friske milliarder hos en håndfuld pensionskasser.

Det oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

En ny mulighed

Der er nemlig opstået en ny mulighed for Nykredit.

En kreds af danske pensionsselskaber med PFA i spidsen og PensionDanmark, PKA, AP Pension og MP Pension ønsker at købe 10,9 pct. af aktierne i selskabet for 7,5 mia. kr.

Dermed får Nykredit overskud til at polstre sig, hvis der skulle opstå en ny finanskrise.

Pensionsselskaberne har derudover indgået aftaler med Nykredits aktionærer Industriens Fond og Østifterne om at købe en del af deres aktier i finanskoncernen.

Hvis alle aftalerne går endeligt igennem, vil pensionsselskaberne samlet eje 16,9 pct. af aktierne i finanskoncernen, og det vil samlet koste 11,6 mia. kr. 

Nykredit får dermed også en ny ejerstuktur med nye medejere af Nykredit.

En god investering

For pensionsselskabet PFA, der kommer med den største pose penge, så handler investeringen udelukkende om at tjene penge.

- Det er en rigtig god investering. Nykredit har virkelig lavet en flot turnaround. Nykredit er i god gænge og god vækst, og det er den investering, vi tror på, siger PFA's administrerende direktør, Allan Polack.

Samtidig understreger han, at pensionsselskabet ikke er interesseret i at tjene penge på bekostning af, at det bliver dyrere for Nykredits kunder.

- Man skal huske på, at de har det her kundekroneprogram, og det er det, der gør, at vi som investorer og som forenet kredit er fuldkommen afstemt. Jo mere der kan laves i aktieudbytte, jo mere rabat får Totalkredits og Nykredits kunder.

 

Ingen betydning for kunderne

På den korte bane kommer salget ikke til at betyde meget for Nykredits kunder.

- Min vurdering er, at når man kigger på de gebyrer, som er blevet skruet gradvist op - ikke kun hos Nykredit, men også hos konkurrenterne - så er man ved at nå til vejs ende med dem. I de kommende år vil der komme øget konkurrence på det her område, og Nykredit har ingen mulighed for at skrue gebyrerne yderligere op, siger Ole Krohn og tilføjer, at Nykredits kunder kan ånde lettede op:

- Salget kommer umiddelbart ikke til at betyde prisstigninger.