Business

Vestas-konkurrent skal fyre 6000 ansatte i 24 lande

Tysk-spanske Siemens Gamesa skærer 6000 stillinger i forsøget på at blive verdens førende vindmølleproducent.

Vindmølleproducenten Siemens Gamesa vil skære 6000 stillinger i forbindelse med en stor omstrukturering af virksomheden. Det oplyser Simens Gamesa i en pressemeddelelse.

De 6000 stillinger er fordelt på 24 lande. 700 af de stillinger, der skal forsvinde, er allerede offentliggjort.

- Forhandlinger med repræsentanter for medarbejderne indledes straks i overensstemmelse med de gældende regler i hvert land, lyder det i meddelelsen.

Vindmøllegiganten Siemens er kommet i modvind.

Fald i omsætningen

Udmeldingen kommer i forbindelse med et regnskab fra Siemens Gamesa for det forskudte regnskabsår 2016/2017. Det viser fald i omsætningen på 12 procent i april-september i forhold til samme periode sidste år.

- Vores økonomiske resultater er stadig ikke på det niveau, som vi alle stræber efter. Men det står klart, at vi gør positive fremskridt, mens vi udfører vores plan om at gøre dette selskab til industriens førende, siger topchef Markus Tacke i en meddelelse.

I august foretog Simens Gamesa en kraftig reduktion af staben på sin vingefabrik i Aalborg. Meldingen lød, at 600 ansatte ud af i alt 2100 skulle fyres, mens 130 kunne omplaceres på fabrikken.

Siemens Gamesa er resultatet af, at de tyske industrikonglomerat Siemens og den spanske vindmølleproducent Gamesa slog pjalterne sammen i starten af 2017.

Baseret på leverancerne i 2016 er Siemens Gamesa med en markedsandel på 13,2 procent ifølge konsulentfirmaet FTI verdens næststørste vindmølleproducent efter Vestas.

Vestas sidder på 15,8 procent af det globale marked.