Business

Prins Joachim sælger ud af landbrugsaktier

Ejerskabet af De 5 Gårde svinder ind for prinsens vedkommende.

Prins Joachim har solgt ud af sine aktier i selskabet De Fem Gårde og bevæger sig dermed stadig længere væk fra sin fortid som landmand, der sluttede med salget af Schackenborg Slot i 2014. Det skriver JydskeVestkysten.

De 5 Gårde blev stiftet af blandt andre prins Joachim i 2001 og er et samarbejde mellem Schackenborg Slot, Frijsenborg, Wedellsborg, Constantinsborg og Gyllingnæs, der sammen markedsfører deres produkter, som sælges i flere supermarkeder.

Da prinsen i 2014 solgte Schackenborg Slot for 100 millioner kroner til Schackenborgfonden, en fond der blev stiftet af flere danske rigmandsfamilier, beholdt han ifølge JydskeVestkysten en aktieandel på mellem 33 og 50 procent af De 5 Gårde.

Den aktieandel er nu efter det seneste salg nedbragt til mellem 20 og 25 procent af de samlede aktier i landbrugsfællesskabet. Køberne af Prins Joachims aktier er selvsamme fond, der for få år siden overtog Schackenborg. Bag fonden står Bestseller-ejerne Holch Povlsen-familien, Lego-familien og Ecco-familien.

Sælger flere ejendomme

Tidligere i år solgte prins Joachim endnu en landejendom i Sønderjylland, hvor også Schackenborg er placeret. Denne gang var der tale om Sødamgård, som prinsen fik over 20 millioner kroner for.

Efter i en årrække at have haft en tæt tilknytning til Sønderjylland, er prins Joachim efter det seneste salg nede på at eje en enkelt ejendom i grænselandet. Det drejer sig om gården Solvig.

Også prinsens sommerhus i Frankrig blev for lidt over et år siden sat til salg til en pris på knap 16 millioner kroner.