Business

Dansk bilkæmpe opløst ved en fejl

Med et enkelt klik blev bilforhandleren Nellemann erklæret opløst som selskab. De ansatte tog den dramatiske og uventede besked med ophøjet ro. Nellemann

De over 200 ansatte i bilimportøren Nellemann måtte kortvarigt se deres arbejdsplads være dømt færdig.

- Virksomheden er opløst ved erklæring, lød det kontant i en meddelelse fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, der dermed satte et endeligt punktum for en af landets største og ældste bilimportører.

For Nellemann og de mere end 200 ansatte var erklæringen heldigvis kun virkelig i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR), og kort efter tikkede der også en opfølgning ind fra CVR-registret, om at den alvorlige melding var en fejl.

- Selskabet er ikke opløst efter erklæring. Selskabets status er normal, understreger CVR-registret, der samtidig har ophævet fratrædelsen af direktør Claus Mikael Nielsen Aarslev og bestyrelsesformand Jac Nellemann, der er seneste generation af stifterfamilien, der grundlagde bilkoncernen i 1900.

Personfejl er tilgivet

Hos Nellemann blev regnskabsafdelingen noget overrasket over meddelelsen fra CVR. De fandt hurtigt ud af, at der var tale om en menneskelig fejl i virksomhedsregistret, der havde kikset et dobbelttjek af CVR-numre. Der er ingen sure miner hos Nellemanns folk, der ser det som menneskeligt at fejle.

Nellemann Holding, der er bilkoncernens samlede selskab, ser udefra også ud til at have penge på kistebunden og kunder i butikkerne, med en omsætning sidste år på 1,8 milliarder kroner og en egenkapital på 225 millioner kroner at tære på.

Udover egne bilhuse importerer bilkoncernen koreanske Kia, japanske Isuzu samt engelske Aston Martin.