Business

ISS vinder 10-årig kæmpekontrakt med tysk gigant

ISS' innovations-garage i Buddinge. Her arbejder ISS med at udvikle nye idéer til, hvordan ny teknologi, som big data, sensorer og ansigtsgenkendelse, kan hjælpe koncernens halve million ansatte med at levere bedre facility service.

Danske ISS skal servicere Deutsche Telekom i 10 år. Der er den største kontrakt i selskabets historie.

Rengørings- og servicegiganten ISS har vundet sin største kontrakt til dato. Det danske selskab skal fra 2019 og ti år stå for alt fra kantine, bevogtning og rengøring for det tyske teleselskab Deutsche Telekom.

Kontrakten dækker over omkring 9000 kontorer og arbejdspladser og vil beskæftige mere end 6000 ISS-ansatte.

Kontrakten, der starter i juli 2019, får en værdi på omtrent 4 procent af ISS' 2016-omsætning, når den er i fulde omdrejninger, oplyser ISS onsdag eftermiddag.

Det svarer til mere end 3 milliarder kroner årligt eller 33 milliarder kroner over hele kontraktens levetid.

- Dette er den største kontrakt i ISS' historie, og vi er meget stolte over den tillid, Deutsche Telekom viser os, skriver administrerende direktør for ISS Jeff Gravenhorst i en fondsbørsmeddelelse.

En gamechanger

ISS oplyser, at kontrakten, når den er fuldt ud implementeret, vil stå for omkring fire procent af ISS' omsætning.

I 2016 omsatte ISS for 79,1 milliarder kroner. Hvis den omsætning er fastholdt svarer det til, at kontrakten med Deutsche Telekom har en værdi på 3,2 milliarder kroner om året.

Den er dog sandsynligvis endnu større, da ISS omsætning forventes at vokse. Ikke mindst med den nye kontrakt.

- Det er en gamechanger for ISS Germany og mere end fordobler vores omsætning i Tyskland, siger den administrerende direktør for ISS' operationer i det centrale Europa, Jacob Götzsche, i meddelelsen.