Business

Regnskab fra Legolands ejere belastet af terror og dårligt vejr

Ejerne af Legoland vil åbne ny forlystelsespark i New York i 2020.

Det har været en hård sommer for Merlin Entertainment, der ejer Legoland-parkerne. Ikke bare har vejret været skidt, striben af angreb mod civile i Storbritannien har samtidig sat sig i kunderne.

Aktierne i Merlin Entertainments, der er delvist ejet af Legofamilien, falder med markante 20 procent tirsdag morgen som følge af regnskabet.

- Efter en stærk tidlig sæson for de fleste af vores forretninger har vi haft en svær periode over sommeren, da striben af terrorangreb i Storbritannien påvirkede Midway London og forretningen for forlystelsesparker i Storbritannien.

- Dårligt vejr i Nordeuropa og ekstremt vejr i Italien og Florida har også ramt forretningen i højsæsonen, skriver Merlin Entertainment i sit regnskab.

Amerikansk Legoland på tegnebrættet

Trods den svære periode er omsætningen steget for Merlin Entertainment, hvor specielt Legoland-parkerne er vokset markant i lyset af flere nye parker og udvidelser af eksisterende parker.

Men udsigten for gruppen som helhed er ikke, hvad den har været. Specielt ikke i Storbritannien, der er hjemmemarkedet.

Derfor vil Merlin Entertainments spare på investeringerne og kanalisere flere penge over i nye parker og markeder.

Der skal blandt andet åbnes en Legoland-park i New York i USA i 2020.

Selskabet annoncerer også nye samarbejder med overlevelseseksperten Bear Grylls og det populære børnekoncept Gurli Gris.

Terrorisme kan mærkes i parkerne

Det skal gøre Merlin Entertainments endnu mere differentieret i en hård tid.

- På trods af diversiteten i vores forretning - geografisk, brandmæssigt og segmentmæssigt - bliver vores markeder igen og igen ramt af eksterne chok, ikke mindst terrorisme, der har nået en hidtil uset intensitet i Europa.

- Vi oplever også markant pres på omkostningerne, hovedsageligt fra arbejdsmarkedslovgivning, skriver Melin Entertainments.

Merlin Entertainments syn på fremtiden er ikke meget bedre.

- Mens det er for tidligt at forudsige udviklingen i 2018, er det sandsynligt, at de trends, vi har oplevet i London, vil fortsætte i den overskuelige fremtid, skriver selskabet.