Business

Dansk it-komet køber Storbritanniens hurtigst voksende it-virksomhed

Netcompany rundede tidligere på året 1000 medarbejdere som den første danske, nystartede virksomhed i 20 år.

Netcompany opkøber den britiske it-virksomhed Hunter Macdonald.

Den danske virksomhed, der leverer it-løsninger til den private og offentlige sektor, etablerede sidste år et kontor i Polen. Samtidig trådte Netcompany ind på det norske marked, da virksomheden for et trecifret millionbeløb opkøbte det norske it-konsulenthus Mesan.

Nu er turen så nået til Storbritannien, hvor man altså netop har opkøbt landets hurtigst voksende it-virksomhed.

- På en normal dag ansætter vi en til to medarbejdere hos Netcompany - i dag bliver vi med ét slag 350 flere og dermed en nordeuropæisk virksomhed med hovedsæde i Danmark, siger Netcompanys administrerende direktør André Rogaczewski.

Kan styrke cybersikkerheden

Det danske it-selskab rundede i februar 1000 medarbejdere som den første danske, nystartede virksomhed i 20 år, og med det britiske opkøb øjner Netcompanys topchef muligheden for at vokse endnu mere.

- Særligt inden for cybersikkerhed og sikker infrastruktur tilfører Hunter Macdonald en stærk kapacitet, som vi ikke har i tilstrækkelig grad i dag. Britiske it-virksomheder er blandt de dygtigste i verden inden for it-sikkerhed, og Hunter Macdonald ligger helt forrest i feltet, lyder det fra André Rogaczewski.

- Med digitalisering følger et berettiget krav om sikkerhed omkring vores data, og derfor ligger der et stort og nyt forretningspotentiale for Netcompany.

Debatten om cybersikkerhed blev da også endnu engang bragt til torvs, da én af Netcompanys egne medarbejdere fandt en sikkerhedsbrist hos konkurrenten KMD sidste år.