Business

Priserne på lange flyrejser rasler ned

Ikke nok med at rejserne blivere billigere endnu. Flyene kommer i stigende grad til at flyve direkte fra a til b frem for at have mellemlandinger.

Priserne på rejser til fjerne destinationer har aldrig været billigere. Det skriver Finans.dk.

I dag er det omkring 20 procent billigere at flyve ud af Europa, end det var i 2010. Det viser et pristjek, som Dansk Flyprisindeks har lavet af de mest populære destinationer uden for Europa.

Der er tale om afgange i uge 44 til byerne New York, Las Angeles, Mexico City, Rio de Janeiro, Dubai, Johannesburg, Sydney, Tokyo, Beijing og Tokyo.

- Efter fem måneder med stilstand i priserne, så er uge 44 den billigste rejseuge nogensinde, fortæller Ole Stouby, der er administrerende direktør hos Travelmarket.

Fire billige langdistancerejser

  1. Billund - Los Angeles: 2078,-

  2. København - Beijing: 2444,-

  3. Billund - Beijing: 2530,-

  4. København - Mexico City: 3272,-

Årsagen er, at flere flyselskaber melder sig ind i konkurrencen om kunderne, når det kommer til billige flybilletter.

Senest er Lufthansa gået ind på lavprismarkedet og begyndt at tilbyde billetter til New York for 1000 kroner. Til gengæld betaler den rejsende ekstra for at have indchecket bagage med.

Sydamerika står foran prisfald

Imens rejsemål som USA, Thailand, Australien og Kina er blevet langt billigere, så har de lavere priser endnu ikke ramt rejserne mod Sydamerika i samme omfang. Men det kommer i løbet af næste år, vurderer Ole Stouby.

- Lande som Argentina, Chile og Brasilien står til at falde i pris, efter at Norwegian har annonceret, at de starter ruter, der går til Sydamerika, fortæller han.

Og i det hele taget er der god grund til at forvente flere billige billetter, siger luftfartsanalytiker, Jacob Pedersen fra Sydbank.

- Generelt så vil priserne kun gå ned, når det kommer til langdistancerejser, dels fordi lavprisselskaber som Norwegian breder sig, og dels fordi flyselskaberne allerede er ved at gøre sig klar til at efterspørgslen på langdistancerejser vil stige.

Rejser uden skift

Og ikke nok med at rejserne vil blive billigere. De vil også blive lettere, forklarer Jacob Pedersen.

- Hvor man i dag typisk først skal forbi et af de store knudepunkter i Europa, når man skal oversøisk, så kommer kunderne i stigende grad til at kunne flyve direkte fra a til b til lave priser. Det skyldes, at luftfartsselskaberne er i gang med at købe fly, der flyver meget langt med ganske lave omkostninger.

Bestil fire uger før

Tidligere har det været smartest at bestille rejsen så tidligt som muligt, men sådan er det ikke nødvendigvis længere, forklarer Ole Stouby.

- Priserne er blevet meget mere dynamiske, og man kan stadig få billige billetter få dage før man skal afsted, når man skal uden for Europa. Men typisk er det allerbilligst omkring fire uger før, medmindre man skal af sted i sommerens højsæson eller mellem jul og nytår. Så er det stadig bedst at være ude så tidligt som muligt.

Pas på ekstragebyrer

Det er dog med at holde tungen lige i munden, når man bestiller sin rejse. For der kan ligge ekstra gebyrer under priserne, lyder det fra Vibeke Myrtue Jensen, der som politisk rådgiver i Forbrugerrådet TÆNK holder øje med branchen. 

- For eksempel ses det ofte, at bagagen ikke er inkluderet i prisen, ligesom man skal overveje om man skal tilkøbe måltider i forvejen, hvis flyveturen er lang.