Kendte fynboer skyder millioner i Jensens Bøfhus

16x9
Jensens bøfhus Foto: Alexander Aagaard

I samarbejde med TV 2/Fyn

Erhvervsmanden Torben Frigaard Rasmussen er ny bestyrelsesformand i den økonomisk nødlidende kæde.

En række kendte fynboer tror så meget på kæderestauranten Jensens Bøfhus, at de har skudt et stort to-cifret millionbeløb i kædens overlevelse.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Der er blandt andre tale om Torben Østergaard-Nielsen fra Middelfart, advokat Jørn Bonnesen og Steen Haustrup, indehaver af Plus Pack.

Ud over de tre skulle fem øvrige fynske forretningsfolk have skudt kapital i kæden.

Kæden skulle senest ved udgangen af august have genforhandlet kreditbetingelselserne med SEB Bank efter en lang række år med underskud og en stærkt faldende egenkapital. SEB har nu forlænget sine kreditter i tre år.

Foreløbig er en registrering i CVR-registret torsdag, hvor Torben Frigaard Rasmussen overtager formandsposten i Jensens Food Group, og hvor stifteren Palle Skov Jensen som allerede offentliggjort, overlader direktørstolen til Dorte Gleie, de eneste officielle ændringer. Koncernen har stadig Palle Skov Jensen som eneejer.

Torben Frigaard Rasmussen har gjort karriere inden for e-handel, men sidder i dag i en række forskellige bestyrelser.

Ifølge Fyens Stiftstidende er det Steen Haustrup, der har samlet gruppen af investorer, og der ligger en plan fra det engelske konsulentfirmaet Anpro, der skal skabe overskud i 2019.

Det engelske firma, der selv er medinvestor, har ifølge Steen Haustrup tidligere lavet projekter for H.J. Hansen, Riegens og Plus Pack.

Konsulentfirmaet skal nu se på, hvad der helt konkret skal laves om i kæden, der hvert år har fem millioner gæster og en loyalitetsklub med over 300.000 medlemmer.

TV 2/Fyn har flere gange den seneste tid forsøgt at få Palle Skov Jensen og Dorte Gleie til at kommentere planerne for kæden, men ifølge Fyens Stiftstidende vil det tidligst ske i det nye år.