Business

En af landets rigeste tjener en milliard efter rekordår

Coloplast-arvingen Niels Peter Louis-Hansen er nu god for mere end 29 milliarder kroner. Og især en aktie har været indbringende for ham i år.

Danmarks tredjerigeste person, Niels Peter Louis-Hansen, har det seneste år haft en årsløn, der er højere end de flestes. Den nærmer sig nemlig en milliard kroner. 

Niels Peter Louis-Hansen er arving til selskabet Coloplast, der især er kendt for at lave stomiposter. Det blev stiftet af hans forældre i 1950’erne, men hans formue er opbygget af mere end arven. 

Hans selskab N.P. Louis-Hansen ApS har aktier i forskellige sektorer inden for medico, ejendomme og biotek. Og det gav sidste år et overskud på 941 millioner kroner. Det viser en gennemgang af forretningens årsregnskab på cvr.dk.

Især en aktie trækker op

Ifølge Finans.dk er der tale om det største overskud, selskabet nogensinde har haft.

Især aktier i selskabet Ambu er lige nu indbringende for ham. Niels Peter Louis-Hansen ejer mere end 15 procent af selskabet, og derfor luner det, at aktien er steget med hele 70 procent i år.

Anslået formue: 29 milliarder kroner

Flere tal har i medierne været oppe, når det skal anslås, hvor stor Coloplast-arvingens formue er.

Ifølge Bloomberg er der tale om mere end 29 mia. kr. Og det gør ham til landets tredjerigeste, kun overgået af Kjeld Kirk Kristiansen, der ejer Lego, og Anders Holch Povlsen, der står bag modekoncernen Bestseller.

Med sin store formue er han også blandt verdens 500 rigeste personer.