Business

Nets står til at blive købt for 33 milliarder

Efter blot et år på børsen vil en amerikansk kapitalfond købe Nets.

Kapitalfonden Hellmann & Friedman har lagt et købstilbud på Nets. Tilbuddet lyder på 165 kroner per aktie. Det værdisætter Nets til 33,1 milliarder kroner.

Der har længe været rygter om, at en kapitalfond stod på spring. Tidligere i år bekræftede Nets, at der var en købsinteresse i selskabet.

- Vi mener, at tilbuddet er attraktivt for Nets aktionærer.

- Vi mener, at Hellmann & Friedman er en ansvarlig, vækstorienteret ejer, der vil tage en langsigtet, strategisk tilgang til udviklingen af Nets, skriver bestyrelsesformand i Nets Inge Hansen i meddelelsen.

Aktionærer har accepteret tilbud

Aktionærer i Nets svarende til 46 procent af aktierne har allerede accepteret tilbuddet.

Nets blev børsnoteret i september sidste år med en markedsværdi på 30 milliarder kroner. Børsnoteringen blev dog en fuser, og efter en stor nedtur på aktiemarkedet har virksomheden det seneste halve år mere end genvundet sin tabte værdi på børsen.

Aktien skudt i vejret

Efter købstilbuddet blev meldt ud på fondsbørsen mandag morgen, steg aktien med mere end seks procent. Alligevel er der grund til at slå koldt vand i blodet, hvis man har aktier i virksomheden.

- Jeg synes, at investorerne lige skal sunde sig en lille smule og se i de kommende dage eller uger, om der eventuelt kunne komme enten et bedre bud, eller om man presser den nuværende byder til at byde lidt mere, siger Per Hansen, der er aktieanalytiker i Nordnet.

Han peger på, at investorer skal vente på, at man får et brev med posten, der tilbyder én at sælge aktien til de nye købere.

Købte man Nets-aktien, da virksomheden blev børsnoteret, har man fået en gevinst på 10 procent, hvis købet går igennem.

Lige nu er små 40 procent af aktierne i Nets ejet af holdingselskabet AB Toscana Investment, der er baseret i Luxemburg og kontrolleret af kapitalfondene Advent og Bain.

Verdens største kapitalforvalter, BlackRock, sidder på 7,3 procent, mens 52,8 procent er på børsen.

I hård konkurrence med MobilePay

Købstilbuddet er officielt lagt af et nystartet selskab kaldet Evergood 5 AS, der ud over Hellmann & Friedman også inkluderer finske Sampo og singaporeanske GIC.

Nets håndterer betalinger og betalingsløsninger i Norden. Selskabet har på det danske marked fået hård konkurrence fra blandt andet MobilePay.

I internationale medier har der dog længe været spekulationer om, at en køber stod på spring.

Det danske og nordiske marked er nogle af de markeder i verden, der er længst fremme, når det gælder nye betalingsløsninger og ikke mindst kunders vilje til at bruge dem.

Nets' børsnotering er løbende blevet kritiseret for at have forgyldt ledelsen. Alene administrerende direktør Bo Nilsson står til at tjene mere end en halv milliarder kroner på børsnoteringen.