10 vilde udtalelser fra Ryanairs farverige boss

Hvis du er træt af politikere og erhvervsfolk, der aldrig siger tingene ligeud, er Ryanair-bossen Michael O'Leary måske noget for dig.

Endnu en gang er Michael O’Leary og Ryanair endt i mediernes søgelys. Det irske flyselskab har nemlig aflyst 2000 afgange i september og oktober, fordi selskabet ikke kan finde nok piloter til flyvningerne.

Michael O'Leary forsøgte ellers at tilbyde piloterne 100.000 kroner for at droppe ferien og komme på arbejde, men det takkede de nej til.

Og det er langt fra første gang, at Ryanairs boss er havnet på forsiderne. Den 56-årige flychef, der er kendt for sine bombastiske og direkte udtalelser, skaber nemlig overskrifter stort set hver gang, han åbner munden.

- Michael O’ Leary er en meget underholdende person. Jeg har mødt ham flere gange til pressemøder, og alle er jo nærmest idioter og imbecile, fordi de ikke ved noget om luftfart. Det er faktisk kun ham, der gør det. De ved ikke noget om det inden for EU, inden for lufthavnene eller i andre flyselskaber, fortæller Henrik Baumgarten, der er flyjournalist pĂĄ Standby.dk.

- Så mange sidder måske også på et eller andet niveau og godter sig over, at Ryanair er kommet i fedtefadet i øjeblikket.

Læs nedenfor et lille udpluk af Michael O’Learys flabede udtalelser:

10 Michael O'Leary-citater

  1. - Hvis drikkevaresalget falder, fĂĄr vi piloterne til at lave en lille smule turbulens. Det fĂĄr normalt salget til at stige.

  2. - Flyver vi med rige mennesker på vores afgange? Ja, jeg fløj i morges, og jeg er meget rig.

  3. Åbningsreplik ved en pressekonference om Ryanairs årsregnskaber: - Jeg er her med Howard Millar og Michael Cawley, vores to stedfortrædende direktører. Men de elsker på mandetoilettet for øjeblikket, for så stor er deres begejstring over dagens resultater.

  4. - Tyskere vil kravle nøgne hen over knust glas for at få lave priser.

  5. - Du får ikke en tilbagebetaling, så fuck af. Vi gider ikke høre på din tåreperser af en historie. Hvilken del af ’ingen tilbagebetaling’ er det, du ikke forstår?

  6. Om British Airways og Iberias fusion: - Det minder mig om to fulderikker, der støtter sig op ad hinanden.

  7. - MBA-studerende kommer og siger: ’Mit personale er mit vigtigste aktiv’. Bullshit. Personale er normalt din største omkostning. Vi ansætter alle nogle dovne svin, der har brug for et spark bagi, men det kan ingen få sig selv til at indrømme.

  8. - Jeg er Europas mest underbetalte og underværdsatte chef. Jeg bliver betalt omkring 20 gange mere end den gennemsnitlige Ryanair-medarbejder, men jeg synes, at kløften skal være endnu større.

  9. - Luftfartsbranchen er primært drevet af en flok vattede fjolser, som ikke vil gøre modstand mod miljøforkæmperne og kalde dem de løgnagtige wankers, de er.

  10. - Ingen vil sidde ved siden af et virkelig fedt svin ombord. Vi har været oprigtigt forbløffede over antallet af kunder, som ikke blot vil beskatte fede mennesker, men også torturere dem.