Business

Nykredits værdi peger mod mere end 60 milliarder kroner

Ifølge TV 2's oplysninger er forhåbningen i Nykredit, at man kan komme helt op på en værdi omkring 80 milliarder kroner.

Når Nykredit går på Børsen bliver det en milliardvirksomhed, der i hvert fald placerer sig i midten af C20-indekset.

Ifølge erhvervsmediet Bloomberg lander værdien af Nykredit på 62 milliarder kroner, når virksomheden bliver noteret på børsen.

Men ifølge TV 2's oplysninger håber Nykredit på en værdi mellem 75 og 80 milliarder kroner.

- Det, der taler for, at Nykredit får en høj prissætning, er, at man er blevet væsentligt bedre til at tjene penge. Man har skåret i omkostningerne. Det, der taler imod en høj prissætning, er, at for øjeblikket er realkredit noget, der ikke giver de store afkast, simpelthen fordi renten er så lav, siger TV 2's erhvervskommentator Ole Krohn.

Danske Bank skal føre Nykredit på børsen

Samtidig bekræfter Nykredit over for TV 2 Business, at det bliver Danske Bank sammen med de amerikanske investeringsbanker, J.P. Morgan og Morgan Stanley, der skal hjælpe realkreditkoncernen på børsen.

- Det er en kæmpe fjer i hatten for Danske Bank. Ifølge mine oplysninger, så har Danske Bank stillet med det bedste team, de bedste forslag til, hvordan man skal få denne her børsnotering udover rampen. Og derfor vinder Danske Bank også denne her sag foran Nordea, siger TV 2's erhvervskommentator, Ole Krohn.

- Nykredits ledelse skal nu på roadshow og forsøge at sælge aktien til intstitutionelle investorer, private investorer og hvem der vil være med.