20 Inspirations-butikker skifter navn - og stil

16x9
Søren Ibsen er administrerende direktør i den nye butikskæde, Værsgo, mens Inspirationejer Niels Thorborg står som ophavsmand. Foto: Værsgo

Inspirations ejer, Niels Thorborg, forsøger sig nu med en ny isenkræmmerkæde.

Værsgo! En ny forretningskæde med netop dét navn åbner snart butikker 20 forskellige steder i Danmark. Kæden dannes af isenkræmmerkæden Inspirations nu lukkede forretninger

Værsgo skal dermed forsøge at puste nyt liv i resterne af en butikskæde, der de seneste år ikke har klaret sig særlig godt. Men administrerende direktør Søren Ibsen har store forventninger til det nye brand.

- Værsgo skal være et stærkt alternativ til de stereotype kæder, hvor alle har præcis det samme udvalg, lyder det fra butiksbossen.

Fokus på det lokale

Den nye butikskæde vil i den store isenkræmmerjungle forsøge at skille sig ud ved i højere grad at fokusere på det lokale.

Det betyder blandt andet, at Værsgos butikschefer får mere frihed til at vælge, hvilke ting der skal stå på hylderne i den enkelte forretning, lover Søren Ibsen.  

- Vi vil fokusere mere på det nære og lokale og lytte til de behov, der er lokalt. Derfor vil den enkelte butikschef også få et større ansvar og råderum end tidligere - både i forhold til produkterne i butikken og i forhold til markedsføringen, udtaler han i en pressemeddelelse.

Skulle oprindeligt overtages af Imerco

Inspiration-butikkerne skulle oprindeligt overtages af konkurrenten Imerco, men det sagde konkurrencestyrelsen nej til tidligere på året. I stedet blev der givet lov til, at Imerco kunne opkøbe 25 af Inspirations i alt 45 butikker.

Efter købet er Imercos isenkræmmerimperium vokset til i alt 180 forretninger med en årlig omsætning på 1,5 milliarder kroner. 

Men de resterende 20 Inspiration-butikker fortsætter altså under det nye brand Værgso. Dermed giver rigmanden Niels Thorborg, der står bag Inspiration, isenkræmmeriet endnu et forsøg.

Inspiration har ellers de seneste seks år været tynget af underskud. Regnskabet for sidste år viste et salg på en halv milliard, mens underskuddet landede på 16 millioner kroner, og egenkapitalen gravede sig ned i et minus på 19 millioner kroner.

Se her, hvor i landet de 20 nye Værsgo-butikker åbner: 

Her skal de nye Værsgo-butikker ligge