Business

Forhadt erhvervsmand kræves fængslet - tilbød dusør for Clintons hår

Den udskældte erhvervsmand Martin Shkreli, der hævede prisen på et AIDS-lægemiddel med 5500 procent, er igen kommet i klemme.

Den upopulære forretningsmand Martin Shkreli er igen i offentlighedens søgelys. Denne gang skyldes det en statusopdatering på Facebook, der har fået efterretningstjenesten Secret Service og den amerikanske anklagemyndighed op på tæerne.

Martin Shkreli tilbød en anseelig dusør for en lok af tidligere præsidentkandidat Hillary Clintons hår, skriver Bloomberg

- Vil betale 5000 dollars per hår fra Hillary Clinton. Betaling hvis hårsekvensen er et match. Held og lykke, patruljer, skrev han til sine følgere på det sociale medie.

Anklagemyndigheden mener, at Shrekli skal bag lås og slå med det samme. Han er nemlig for øjeblikket løsladt mod kaution, efter han blev fundet skyldig i at svindle investorer i to hedgefonde i august. Han afventer den endelige strafafsigelse. Myndighederne mener dog, at beskeden på Facebook er så grov en trussel, at hans løsladelse skal inddrages.

Vil betale 5000 dollars per hår fra Hillary Clinton.

Martin Shkreli, svindeldømt forretningsmand

Martin Shkreli ramte først internationale mediers overskrifter ved at hæve prisen på et potentielt livreddende AIDS-lægemiddel med 5500 procent.

Han risikerer op til 20 års fængsel for angiveligt at have plyndret sit eget medicinalselskab for at tilbagebetale hans hedgefond-investorer.

Martin Shkreli har, efter at være blevet kontaktet af Secret Service, ændret opslaget på sin Facebook-profil og erklæret, at dusørtilbuddet var for sjov. 

- Det var bare en spøg, bro! skriver han på Facebook.