Dansk milliardær får ikke lov at stoppe vindmøllepark

16x9
Anders Holch Povlsen fotograferet i Musikhuset i Aarhus den 21. august. Foto: Bo Amstrup / Scanpix Denmark

Anders Holch Povlsen har tabt et juridisk slagsmål med den skotske regering, som støtter vindmøllepark i naturskønt område.

Den danske milliardær Anders Holch Povlsen, ejer af Bestseller-koncernen og indehaver af en række naturskønne områder i det nordlige Skotland, har ved en skotsk domstol tabt et juridisk slagsmål mod den skotske regering, skriver The Times.

Den skotske regering har støttet opførelsen af en vindmøllepark i det nordlige skotske højland, og gennem sit selskab Wildland forsøgte Anders Holch Povlsen at få stoppet den skotske regerings godkendelse af vindmølleparken. Det afviste domstolen onsdag at gøre.

- Det er vigtigt at pointere, at Wildland i meget høj grad går ind for grøn energi - så længe der tages forbehold for miljøet i planlægningen af sådan et projekt. Det føler vi imidlertid ikke er tilfældet i denne sag, har Tim Kirkwood, en talsmand fra Wildland, tidligere skrevet i en mail til TV 2 om baggrunden for søgsmålet.

- Vi føler, at der ikke er anden udvej end at udfordre beslutningsprocessen, som vi mener er baseret på et forkert grundlag, skrev Tim Kirkwood.

Ejer mere end dronning

Anders Holch Povlsen ejer en række ejendomme og enorme landområder i Skotland, og ifølge Press & Journal sagsøgte han regeringen, fordi han mener, at projektet med 22 vindmøller er en trussel mod rigmandens vision om at gøre området til en turistattraktion gennem store investeringer.

Den danske milliardær, der menes at være god for 37 milliarder kroner, har de senere år brugt en kæmpe del af sin formue på at købe jord i Skotland.

For nylig rundede hans besiddelser omkring én procent af landet, ifølge Press & Journal, der kunne fortælle, at den 45-årige tøjmand, der bor vest for Aarhus, ejer mere jord i Skotland end Dronning Elizabeth. Anders Holch Povlsen ejer 200.000 acre, hvilket svarer til 809 kvadratkilometer.

Boris Johnson sagde nej til Troels Holch Povlsen

Det var Anders Holch Povlsens far, Troels Holch Povlsen, der grundlagde Bestseller-koncernen.

Troels Holch Povlsen, der ejer en række ejendomme i London, har ligget i strid med bystyret i London, som vil rive en række ejendomme ned og bygge nyt i det bevaringsværdige Norton Folgate-kvarter, hvor Troels Holch Povlsen har en række ejendomme.

Bystyret i London med den daværende borgmester Boris Johnson i spidsen sagde sidste år nej til et tilbud på 439 millioner kroner fra den danske milliardær, som ville støtte et bevaringsprojekt for området.