Business

Goldman Sachs sælger igen ud af Dong-aktier

. Erik Refner / Scanpix Denmark

Efter salget vil Goldman Sachs ifølge Bloomberg eje 2,7 procent af aktiekapitalen i energiselskabet.

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har sat 7,5 millioner aktier i Dong Energy til salg.

Det skriver Bloomberg News ifølge Ritzau Finans.

Andelen af aktier, som investeringsbanken har sat til salg, svarer til 1,78 procent af Dongs samlede aktiekapital. Efter salget vil Goldman Sachs ifølge Bloomberg eje 2,7 procent af aktiekapitalen i energiselskabet.

Solgte også i maj

Ved onsdagens lukkekurs på børsen har aktieposten en værdi af 2,47 milliarder kroner.

Investeringsbanken solgte også en stor aktiepost i maj i år. Dengang vurderede investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet, at det var et skridt på vejen mod, at Goldman Sachs er på vej helt ud af Dong.

- Det mest sandsynlige er, at Goldman Sachs ikke længere er aktionær i Dong, når vi når slutningen af 2017, sagde Per Hansen i den forbindelse.

Staten solgte under stor politisk bevågenhed en stor del af Dong i 2014, blandt andet til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Salget var medvirkende til, at SF forlod den daværende S-ledede regering. Efterfølgende er staten og daværende finansminister Bjarne Corydon (S) blevet beskyldt for at have solgt alt for billigt.

Endnu en luns til salg

Onsdag har Goldman Sachs altså ifølge Bloomberg News sat endnu en luns af Dong til salg gennem selskabet New Energy Investment, som investeringsbanken ejer indirekte.

I alt er 7,5 millioner aktier blevet sat til salg gennem en proces, der gør det ukendt, hvad fortjenesten på Goldman Sachs' aktiesalg bliver.

Metoden hedder bookbuilding. Ifølge Berlingske dækker det over, at investorerne afgiver bud på, hvor mange aktier de ønsker at købe, men med forskel på institutionelle investorer og private investorer.

De institutionelle investorer afgiver ikke-bindende bud og kan trække sig i sidste øjeblik. De private investorer afgiver bindende bud, som ikke kan trækkes tilbage.