Business

SAS-piloter varsler konflikt midt i fastkørte forhandlinger

Tre pilotforeninger truer med strejke, da forhandlinger om ny overenskomst er gået i hårdknude.

Piloterne i tre skandinaviske pilotforeninger har sendt det første konfliktvarsel til SAS, da forhandlingerne om en ny overenskomst er gået i hårdknude.

Det skriver branchemediet Check-in.dk

Danske og norske SAS-piloter organiseret i tre skandinaviske foreninger sendte fredag 25. august første konfliktvarsel til SAS. Det drejer sig om Dansk Pilotforening (DPF), norske SAS-flygeres Forening (NSF) og SAS Norge Pilotforening (SNF).

Strejke kan ske i september

For DPF's vedkommende betyder det, at en eventuel konflikt tidligst vil kunne træde i kraft fra 11. september klokken 0.01.

Det ifølge Check-in.dk længere tids stilstand i forhandlingerne om en ny overenskomst, der har fået piloterne til at true med strejke.

- Der har overhovedet ikke været udsigt til fremdrift i forhandlingerne over sommeren - tværtimod har SAS gang på gang benyttet sig af tolkningsret i forhold til gældende aftale til piloternes ulempe, hedder det i en medlemsinformation, som Check-in.dk er kommet i besiddelse af.

I SAS mener man selv, at man prøver at komme frem til en aftale.

- SAS har altid en stærk ambition om at nå til enighed og dermed undgå konflikt. En strejke ville være ødelæggende for kunderne og for tilliden til virksomheden, skriver Anna Kansell fra SAS' kommunikationsafdeling til TV 2.