Nyt kæmpehotel på vej - 40.000 kvadratmeter og 632 værelser

Nordens største hotelkæde vil bygge sit hidtil største hotel i København.

Der er for alvor kommet gang i byggeriet af hoteller i København, hvor Nordens største hotelkæde, Scandic Hotels, nu udvider med sit hidtil største hotel.

Det kommer til at ligge på Kalvebod Brygge, og det bliver foruden 632 værelser hjemsted for flere restauranter. Alt i alt kommer det nye hotel, Scandic Spectrum, til at brede sig over 40.000 kvadratmeter og kommer dermed op i sværvægterklassen for københavnske hoteller.

- Vi ved en hel del om hoteller og destinationer, ikke mindst fordi vi har gjort det til vores forretning siden det første Scandic hotel åbnede i 1963. Vi ser et potentiale i konstant at videreudvikle vores portefølje baseret på vores stærke viden om hoteldrift. Det er derfor med stor begejstring, at vi ser frem til at kunne byde velkommen til Scandic koncernens største hotel, når vi i maj 2021 åbner Scandic Spectrum i København, udtaler Jens Mathiesen, adm. direktør Scandic Danmark.

Byggeriet af Scandics nye satsning ventes at være færdigt i foråret 2021 og sætter altså yderligere skub i antallet af sengepladser til leje i København.

Boom i hotelværelser

Tidligere på året kom det frem, at Nordic Choice Hotels med den excentriske nordmand Petter Stordalen i spidsen bygger et nyt hotel med 500 værelser ved Københavns Lufthavn. Det regner selskabet selv med står klart i 2020.

Samme hotelkæde stod også bag opkøbet af den gamle postcentral, som ligger ved Købehavns Hovedbanegård. Postcentralen skal ombygges til et hotel med 380 værelser, som ligeledes vil stå klart i 2020.

Den norske milliardær Petter Stordalen investerer 800 mio. kr. i et nyt hotel og rykker dermed op iblandt Københavns allerstørste hotelaktører.

Ifølge en opgørelse fra Horesta fra tidligere i år betyder de mange nye hoteller, der skyder op, at der i 2020 vil være 50 procent flere hotelværelser, end der var ti år tidligere.

Horesta regner med, at der til den tid vil være 22.500 hotelværelser i København.

I forbindelse med opgørelsen glædede Horestas cheføkonom, Jonas Kjær, sig over udviklingen.

- Den positive udvikling har gjort det interessant for både danske og internationale hoteloperatører at bygge nye hoteller, især i København, hvor vi de kommende år får nye hoteller i begge ender af prisskalaen. Det vil bidrage til, at vi også i fremtiden kan tiltrække mange forskellige turistsegmenter til landet, sagde han dengang til branchemediet Standby.dk.

Airbnb vokser eksplosivt

Samtidig med den store byggeaktivitet i hotelbranchen er den store udlejningsportal til private Airbnb blevet stadig mere populær.

I 2016 nåede antallet af overnatninger gennem Airbnb op på 3 millioner i Danmark. Ud af dem fandt de to millioner overnatninger sted i København.

Det har fået Horesta til at advare politikerne om, at der ikke bør være unfair konkurrencevilkår, så private ikke bare kan drive ”hotellignende drift.” En kritik politikerne har taget til sig, og som da også har ført til, at det sommeren igennem er blevet diskuteret, om der skal lægges loft over, hvor mange overnatninger private må sælge på et år.

- Udviklingen går rivende hurtigt. Det kalder på, at politikerne retter sig op i stolen, slår i bordet og får kigget på, hvad det gør ved boligmarkedet og erhvervet, lød det tidligere på sommeren fra politisk direktør i Horesta, Kirsten Munch Andersen.