Business

Nu optrapper Jyske Bank boliglånskampen

Jyske Bank vil åbne dørene for en ny type kunder, og dermed sætter banken for alvor jagten ind på de danske boligejere.

Efter Konkurrencerådets rapport i sidste uge kraftigt kritiserede konkurrencen på det danske realkreditmarked, optrapper Jyske Bank nu krigen om boligkunder.

- Vi har tidligere fået kritik for, at kunder som kom ind i vores bank skulle være helkunder for at få adgang til vores boliglånsprodukter til en meget lav pris. Det har vi besluttet at ændre på fra og med i dag, siger Anders Dam, ordførerende direktør i Jyske Bank, til TV 2.

Jyske Bank har de seneste år haft stor succes med at kapre boligkunder, efter banken købte realkreditinstituttet BRF Kredit og afbrød et gammelt samarbejde med Nykredit.

Kan der peges fingre

Jyske Bank-chefen mener, at der til trods for kritikken fra Konkurrencerådet er gang i konkurrencen på boliglånsmarkedet.

- Jeg synes, at når vi på 3,5 år har kunnet vokse med 90 milliarder kroner med vores nye boliglånsprodukter, så er det for vores koncern et mærkbart udtryk for, at vi sætter konkurrencen igang, og vi har ikke ændret priserne, siger Anders Dam.

Ikke desto mindre følte banken sig ramt af en del af den kritik, som Konkurrencerådet præsenterede i sidste uge.

- Vi har set på, om der var noget i Konkurrencerådets rapport, som kan peges fingre ad i forhold til vores bank, og det har der været. Vi er blevet kritiseret for at forbeholde vores boliglån til vores helkunder, og det gør vi noget ved nu.

Sektoren afviser kritikken

Hos den etablerede realkreditsektor afviste man i sidste uge en del af de kritikpunkter, som blev fremlagt af Konkurrencerådet.

- Konkurrencerådet tegner, på flere stræk, et billede af det danske realkreditmarked, vi ikke kan genkende. Det skyldes, at flere af konklusionerne i rapporten i vid udstrækning er baseret på simple modeller og antagelser. Vores indtryk er også, at man nogle steder har undladt at inddrage væsentlige elementer i beskrivelsen af markedet for realkredit i Danmark, lød det dengang fra Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Og fra Finanstilsynet var der manglende forståelse for i hvert fald dele af Konkurrencerådets omstridte konklusioner.