Business

Bill Gates donerer 29 milliarder til velgørenhed

Microsoft-grundlægger Bill Gates donerer milliarder af kroner til velgørenhed. Modtageren af de mange milliarder er endnu ukendt.

29.000.000.000 kroner.

Så stor er værdien af de 64 millioner aktier i Microsoft, som grundlægger Bill Gates har doneret til velgørenhed. Det fremgår af offentlige registreringer ifølge Bloomberg.

Det er den største enkeltstående donation fra Bill Gates siden år 2000. Men hvem den heldige modtager er, står stadig hen i det uvisse.

Tidligere er langt størstedelen af Gates’ donationer dog gået til familiens egen velgørende fond ved navn Bill og Melinda Gates Foundation.

Fonden er verdens største, private humanitære organisation. Fonden er blandt andet aktiv i kampen mod ekstrem fattigdom, ligesom kampen mod hiv/aids, tuberkulose og malaria er højt prioriteret.  

Stadig verdens rigeste

Donationen på 29 milliarder kroner er den seneste i en lang række af donationer, hvor Gates har foræret aktier i sit livsværk væk. Med den seneste donation er Gates’ ejerandel i Microsoft nede på 1,3 procent mens andelen i 1996 var på hele 24 procent.

Selv om donationen svarer til omkring fem procent af Gates’ samlede formue, så indtager Microsoft-stifteren stadig tronen som verdens absolut rigeste mand. En trone, som Amazon-chef Jeff Bezos kort overtog i juli måned.

Du kan se hele den opdaterede liste over verdens rigeste lige her.

Bill Gates er efter donationen stadig god for over 550 milliarder kroner.