Business

Dansker bliver ny topchef i Lego

Lego erstatter sin topchef efter kun otte måneder på posten.

Danfoss' tidligere topchef, Niels B. Christiansen, bliver ny topchef i Lego.

Det oplyser selskabet på sin hjemmeside.

- Niels er en fantastisk leder, der har leveret enestående resultater som administrerende direktør i Danfoss, siger Legos bestyrelsesformand, Jørgen Vig Knudstorp, i en skriftlig kommentar.

Overraskende hurtigt

Legos bestyrelsesformand, Jørgen Vig Knudstorp, siger, at skiftet til en ny administrerende direktør sker væsentligt hurtigere end bestyrelsen havde forventet.

Christiansen afløser den 61-årige Bali Padda, der overtog topposten fra netop Knudstorp i december og kun nåede at være topchef for Lego i otte måneder.

Padda vil fremover varetage en rådgivende funktion hos Lego.

En af de tunge drenge

Niels B. Christiansen er en af de helt tunge drenge i dansk erhvervsliv. Før han kom til Danfoss, var han direktør i GN Store Nord. 

Han er bestyrelsesformand for høreapparatselskabet William Demant og kapitalfonden Axcel, og han sidder derudover i bestyrelserne for A.P. Møller-Mærsk og Danmarks Tekniske Universitet.

- Det er en ære at få mulighed for at blive en del af et brand og en virksomhed, der er så ikonisk og formålsdrevet som Lego Koncernen, udtaler Niels B. Christiansen i pressemeddelelsen. 

- Jeg har elsket at bygge med legoklodser, siden jeg selv var barn. 

- Og når jeg ser på de udfordringer, denne generations børn står over for, fremstår Lego Koncernens mission – at inspirere og udvikle dem, der skal bygge fremtiden – som endnu vigtigere end nogensinde.