Business

Chefskifte i Lego høster international opmærksomhed

Sammen med Ikea er legetøjskoncernen Lego Nordens mest interessante virksomhed, mener Financial Times-journalist.

Legos små farvede plastikklodser har ikke bare indtaget en yndet plads i verdens børneværelser. Også på de ofte yserøde sider hos de internationalt mest anerkendte erhvervsaviser er virksomheden populær.

Torsdag morgen klokken 07.58 løb Financial Times som det første medie med nyheden om, at Lego har udpeget Danfoss’ tidligere topchef Niels B. Christiansen som ny frontfigur for den danske legetøjskoncern.

Selvom Lego er en familieejet virksomhed, og man dermed ikke kan købe aktier i virksomheden, er de internationale erhvervslæsere meget interesserede i at følge med i, hvad der sker i hovedkvarteret i Billund.

- Jeg mener, at Lego sammen med Ikea i Sverige virkelig er to af de tre mest interessante virksomheder i Norden, siger Richard Milne, nordisk korrespondent for Financial Times, til TV 2.

Tidligere på året blev Lego kåret til verdens mest kraftfulde brand af Brand Finance.

- Lego er måske familieejet og ikke på aktiemarkedet, men jeg tror, at alle har hørt om Lego, alle har en tilknytning med plastikklodser. Legos historie har de seneste 10-15 år bare været enormt spændende, siger Richard Milne.

Skepsis om chefskifte

Niels B. Christiansen afløser den 61-årige Bali Padda, der overtog topposten fra bestyrelsesformanden Jørgen Vig Knudstorp i december. At Bali Padda nåede at være topchef for Lego i otte måneder har givet anledning til undren uden for de danske grænser, både i Wall Street Journal og Financial Times. 

- Det rejser altid en vis skepsis om, hvad der præcis foregår. Jeg ved, at den nye topchef Niels B. Christiansen er velkendt i Danmark, så folk forstår, at han er en meget værdsat direktør. Men jeg tror, at mange af vores læsere spekulerer over, om noget er gået galt med Bali Padda og Lego, siger Richard Milne.

Det er ikke en ydmygelse. Han har på ingen måde skuffet os.

Jørgen Vig Knudstorp, bestyrelsesformand i Lego, til Financial Times

Ifølge Financial Times er det Bali Paddas fremskredne alder, der har betydet, at Jørgen Vig Knudstorp har været på udkig efter en afløser. 

- Det er ikke en ydmygelse. Han har på ingen måde skuffet os. Bali vidste, at jeg umiddelbart efter ville kigge efter en afløser, siger Jørgen Vig Knudstorp til den britiske avis. 

Niels B. Christiansen sad i spidsen af Danfoss i ni år, inden han i marts sagde op for at søge nye udfordringer. Før Danfoss var han direktør i høreapperatvirksomheden GN Store Nord. Han sidder for enden af bestyrelsesbordet hos høreapparatselskabet William Demant og kapitalfonden Axcel, og Niels B. Christiansen er derudover med i bestyrelserne for A.P. Møller-Mærsk og Danmarks Tekniske Universitet.