Business

A. P. Møller Holding skyder milliarder i Afrika-fond

Mærsks ejer og tre pensionskæmper vil sætte milliarder til at yngle i afrikansk infrastruktur.

Fattigdom, sult og hungersnød har i årtier domineret nyhedsstrømmen fra Afrika. Men kontinentet gemmer også på et stort potentiale for gode forretninger

Det mener i hvert fald den nye danske Afrika Infrastruktur Fond, der vil investere 3,5 mia. kroner i afrikanske infrastrukturprojekter.

Bag fonden står ejeren af Mærsk-koncernen, A.P. Møller Holding, samt de tre pensionskæmper PKA, PensionDanmark og Lægernes Pension. 

Vil have flere med

- Sammen vil vi bygge og drive infrastruktur i Afrika, der understøtter en bæredygtig udvikling og forbedrer levestandarden på tværs af kontinentet, siger Kim Fejfer, adm. direktør i A.P. Møller Capital, det datterselskab, som skal forvalte milliarderne i fonden.

Fonden håber at få flere store investorer med om bord, så den samlede pengetank kommer op over 6 mia. kroner.

Pensionskunder får del i Afrika

Parterne satser på at skyde millioner i 10-15 forskellige infrastrukturprojekter i løbet af de næste 10 år. 

- Vi har god erfaring med investeringer i Afrika, og vi har i lang tid gerne villet investere mere på kontinentet, siger PKA's adm. direktør, Peter Damgaard Jensen, i en fælles pressemeddelelse.

- Med denne nye fond vil vi lave infrastrukturinvesteringer i Afrika og få mulighed for at sikre et godt afkast til vores medlemmer og samtidig gøre en positiv forskel i overensstemmelse med FN’s bæredygtighedsmål, siger Peter Damgaard Jensen.