Business

Pandora-aktien styrtdykker - mister syv milliarder kroner i værdi

Flokkevis af investorer sælger ud af deres Pandora-aktiebeholdning, efter at smykkekoncernen tirsdag morgen aflagde et skuffende regnskab.

Smykkegiganten Pandoras regnskabstal i andet kvartal funklede knap så meget, som investorerne havde sat næsen op efter. 

Det har fået aktionærerne til at sende Pandora-aktien ned i et brat fald ved børsens åbning klokken ni, hvor aktien drattede med otte procent. Det svarer til, at investorerne har skåret omkring syv milliarder kroner af Pandoras markedsværdi.

Selvom koncernen solgte for 4,8 milliarder kroner og landede et overskud på 1,1 milliarder kroner i andet kvartal af 2017, så havde analytikerskaren forventet en omsætning på 4,9 milliarder kroner og et overskud på 1,3 milliarder kroner ifølge Ritzau. 

- Der er stor usikkerhed omkring de fremtidige vækstrater, og investorerne med forskellige investeringsvinkler leder i regnskabet med lys og lygte enten efter noget positivt eller efter noget negativt. Og vi har jo set flere hedgefunde spekulere i kursfald i Pandora-aktien, og det er også dem, der, tror jeg, spiller med musklerne i dagens handel, siger Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank.

Det problematiske amerikanske marked, der på det seneste har givet Pandora hovedpine, er så småt på vej i den rigtige retning. Der mangler dog stadig en betydelig indsats, hvis Pandora for alvor skal vende det skrantende amerikanske salg.

- Ser vi i forhold til de reelle tal, der leveres, så er væksten stadig svag på det amerikanske marked, sagde Michael Friis Jørgensen, analytiker i Alm. Brand Markets, tidligere tirsdag morgen til TV 2.