Pandora-aktien styrtdykker - mister syv milliarder kroner i værdi

Flokkevis af investorer sælger ud af deres Pandora-aktiebeholdning, efter at smykkekoncernen tirsdag morgen aflagde et skuffende regnskab.

Smykkegiganten Pandoras regnskabstal i andet kvartal funklede knap sĂĄ meget, som investorerne havde sat næsen op efter. 

Det har fĂĄet aktionærerne til at sende Pandora-aktien ned i et brat fald ved børsens ĂĄbning klokken ni, hvor aktien drattede med otte procent. Det svarer til, at investorerne har skĂĄret omkring syv milliarder kroner af Pandoras markedsværdi.

Selvom koncernen solgte for 4,8 milliarder kroner og landede et overskud pĂĄ 1,1 milliarder kroner i andet kvartal af 2017, sĂĄ havde analytikerskaren forventet en omsætning pĂĄ 4,9 milliarder kroner og et overskud pĂĄ 1,3 milliarder kroner ifølge Ritzau. 

- Der er stor usikkerhed omkring de fremtidige vækstrater, og investorerne med forskellige investeringsvinkler leder i regnskabet med lys og lygte enten efter noget positivt eller efter noget negativt. Og vi har jo set flere hedgefunde spekulere i kursfald i Pandora-aktien, og det er ogsĂĄ dem, der, tror jeg, spiller med musklerne i dagens handel, siger Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank.

Det problematiske amerikanske marked, der pĂĄ det seneste har givet Pandora hovedpine, er sĂĄ smĂĄt pĂĄ vej i den rigtige retning. Der mangler dog stadig en betydelig indsats, hvis Pandora for alvor skal vende det skrantende amerikanske salg.

- Ser vi i forhold til de reelle tal, der leveres, sĂĄ er væksten stadig svag pĂĄ det amerikanske marked, sagde Michael Friis Jørgensen, analytiker i Alm. Brand Markets, tidligere tirsdag morgen til TV 2.