Business

Karsten Ree har tjent 650 millioner på aktier i år

Milliardæren Karsten Ree satser hårdt på aktieinvesteringer, og foreløbig har amerikanske og kinesiske tech-aktier givet kæmpebonus i år.

Karsten Ree har haft et fremragende aktieår. Det skriver Finans.

Via store sats på den kinesiske handelsportal Alibaba og højtflyvende tech-aktier som Apple, Amazon, Alphabet og Facebook har milliardæren foreløbig tjent i omegnen af 650 millioner kroner i 2017.

Men han venter stadig på det helt store sus.

- Den anden dag var jeg sgu oppe i 900 mio. kr. i fortjeneste. Men jeg har altså oparbejdet et tab på dollars på 225 millioner kroner, der skal trækkes fra. Mit overskud for året lige nu er ca. 650 mio. kr. for de første syv måneder. Det stammer hovedsageligt fra Alibaba og mine tech-aktier, siger Karsten Ree til Finans.

Ifølge Karsten Ree har han i øjeblikket for over 3,5 milliarder kroner i aktier, hvoraf en milliard er finansieret med lånte penge.

I oktober sidste år havde han investeret cirka 400 millioner kroner i de fire tech-selskaber Apple, Amazon, Alphabet og Facebook, efter at han solgte tre fjerdedele af sine aktier i Pandora samt alle sine aktier i Vestas.

Siden har han købt yderligere op, og de fire tech-aktier har i dag en værdi i omegnen af en milliard kroner i Rees aktiedepot.

I 2008 tjente han 2,1 milliarder kroner på salget af Den blå Avis til Ebay. Siden har han øget sin formue på trods af store tab på Amagerbankens krak samt konkursen i flyselskabet Cimber Sterling.

- Jeg tabte 80 mio. kr. på Cimber og 800 millioner kroner på Amagerbanken og lidt dillerdaller. Det er omkring en milliard, jeg har smidt i skraldespanden dengang, siger Karsten Ree til Finans.