Glansen falmer hos Pandora med skuffende regnskab

Selvom Pandora ikke levede helt op til analytikernes forventninger i andet kvartal, fortsætter smykkeproducenten sine tocifrede vækstrater.

Smykkegiganten Pandoras regnskabstal for andet kvartal står ikke helt på mål med, hvad analytikerne havde sat næsen op efter. 

Selvom koncernen solgte for 4,8 milliarder kroner og landede et overskud på 1,1 milliarder kroner, så havde analytikerskaren ventet en omsætning på 4,9 milliarder kroner og et overskud på 1,3 milliarder kroner ifølge Ritzau.

Ser vi i forhold til de reelle tal, der leveres, så er væksten stadig svag på det amerikanske marked.

Michael Friis Jørgensen, analytiker hos Alm. Brand Markets

Trods de skuffede analytikere, så er der forsat godt gang i væksten hos Pandora. Salget voksede med 12 procent i kvartalet, og regnskabet viser også en række positive takter. I stedet for at åbne 275 nye butikker i 2017, vil smykkekoncernen lukke dørene op til 300 nye butikker. 

Problemer i USA 

Det problematiske amerikanske marked, der på det seneste har givet Pandora hovedpine, er så småt på vej i den rigtige retning. Der mangler dog stadig en betydelig indsats, hvis Pandora for alvor skal vende det skrantende amerikanske salg. 

- Ser vi i forhold til de reelle tal, der leveres, så er væksten stadig svag på det amerikanske marked, siger Michael Friis Jørgensen, analytiker i Alm. Brand Markets, til TV 2. 

Han kalder regnskabet til 'den svage side'. 

Det vigtige nøgletal EBITDA-margin landede på 33,4 procent, mens analytikerne havde regnet med 35,7 procent. 

Det er især Asien og Europa, der trækker læsset i regnskabet. Salget i Asien og Stillehavsområdet steg med 34 procent, mens salget i Europa, Mellemøsten og Afrika voksede 10 procent. 

Pandora åbnede 70 nye konceptbutikker i andet kvartal, og smykkekoncernen satser på at øge andelen af Pandoras egne butikker i stedet for at lade andre åbne franchise-butikker. Det skal spæde til top- og bundlinje fremadrettet, fordi Pandoras egne butikker er mere profitable for det børsnoterede selskab. 

Pandora er fortsat den eneste store danske aktie, der har fået smæk på børsen i år. Mens de øvrige danske eliteaktier i C20-indekset er steget pænt, har Pandora tabt 17 procent af sin værdi siden nytår.