Business

Tesla fordobler underskud

Selvom underskuddet er fordoblet gør solceller til hustagene og et nyt, billigere Tesla-køretøj investorerne helt trygge.

Teslas i forvejen store underskud er over det seneste år blevet næsten dobbelt så stort. Det viser et nyt regnskab, som Tesla onsdag aften kunne fremvise.

Underskuddet lyder i øjeblikket på 336 millioner dollar, hvilket svarer til 2,1 milliarder danske kroner. Men det er ikke umiddelbart noget, der bekymrer manden bag de eksklusive elbiler.

- Det her er den bedste fornemmelse af Teslas fremtid, jeg nogensinde har haft, sagde Tesla-skaberen Elon Musk ifølge Bloomberg News om regnskabet.

Investorer sender aktien i vejret

Noget kunne tyde på, at det heller ikke bekymrer investorerne, som blot har øjne for fremtidens store Tesla-planer: nemlig, Model 3-biler, solceller til hustage og flere helt nye modeller på tegnebrættet.

I hvert fald accelererede elbilproducentens aktie med en stigning på 7,4 procent på det amerikanske eftermarked, da Tesla var kommet med regnskab.

Det skyldtes sandsynligvis også, at Tesla havde en større omsætning i andet kvartal end ventet, og at underskuddet trods alt ikke blev nær så stort som estimeret.

Teslas omsætning løb op i 2,8 milliarder dollar, hvor analytikerne, ifølge Bloomberg News' undersøgelse, havde ventet en omsætning på 2,5 milliarder dollar.

En halv million nye biler allerede reserveret

Der er en tro på hos investorerne, at Teslas nye og billigere Model 3 kan blive en succes. Og noget tyder på, at de kan få ret – allerede inden de er kommet på markedet, er der nemlig reserveret en halv million af dem.

Fredag afleverede Elon Musk så de første 30 Model 3-teslaer til en gruppe medarbejdere. Teslas mål er at bygge 100 af slagsen i august og mere end 1500 i september. Derefter er det meningen, at Tesla skal have produceret 20.000 ’Model 3’-elbiler om måneden, når året er komme.

Det netop offentliggjorte regnskab er det sidste, hvor salg af Teslas nye Model 3 ikke indgår.

Første Tesla-solceller er klar

Foruden den nye elbil har Tesla også netop færdiggjort de første soltag-installationer. Det oplyste de onsdag i forbindelse med offentliggørelsen af deres halvårsregnskab.

Ligesom med Model 3 er de første ejere af soltaget Teslas egne medarbejdere. På den måde håber Tesla at kunne fange alle potentielle fejl i opløbet, inden de åbner for salget i 2018.

- Jeg har dem på mit hus, JB har dem på sit hus, sagde Elon Musk i forbindelse med regnskabet og henviste til Teslas teknologichef Jeffrey Straubel.

- Det her er version ét. Jeg tror, ​​at dette tag kommer til at se virkelig godt ud, som vi forsætter med at udvikle det.