Business

Amerikansk opkøb fører til rekordregnskab for DSV

Arkivbillede Keld Navntoft / Scanpix Denmark

Transportvirksomheden DSV opjusterer forventningerne til 2017 efter et halvårsregnskab, der sætter rekord.

Det ruller bogstaveligt talt for den danske transportvirksomhed DSV, som sidste år købte det amerikanske selskab UTI Worldwide.

I regnskabet for første halvår af 2017 kan man se, at opkøbet har styrket selskabet en hel del.

Omsætningen er i årets første seks måneder vokset med mere end fire milliarder kroner og udgjorde 37,1 milliarder kroner.

Mindst lige så vigtigt er det, at overskuddet før skat i perioden er steget fra 774 millioner til 1,8 milliarder kroner.

- Kun 18 måneder efter vores opkøb af UTI Worldwide er vores produktivitet og finansielle resultater bedre end nogensinde.

- Med afsæt i en stærk start på 2017 opjusterer vi vores forventninger til året og iværksætter et nyt aktieopkøbsprogram på én milliard kroner, hedder det i en kommentar fra administrerende direktør Jens Bjørn Andersen.

Air & Sea står for stor del af overskud

DSV forventer nu et overskud før særlige poster på mellem 4,5 og 4,7 milliarder kroner, hvor intervallet før lå imellem 4,3 og 4,6 milliarder kroner.

Det er Air & Sea-divisionen, der står for godt halvdelen af overskuddet i første halvår, og som også har overrasket positivt i andet kvartal i forhold til analytikernes forventninger.

Derimod skuffede Road-divisionen en smule med et mindre overskud end ventet i andet kvartal.

Det forklares i regnskabet med, at påskens placering betød færre arbejdsdage i andet kvartal. Og så er resultatet påvirket af, at der er mange om buddet i branchen.

- Fragtmarkedet er fortsat præget af hård konkurrence og hårdt prispres, skriver selskabet om markedsforholdene.