Business

Danica Pension i stor satsning: Spar op til pension på en helt ny måde

Med aftaler med kunder og arbejdsgivere om at lønstigninger skal gå til pensionsopsparingen, håber Danica Pension at hjælpe danskerne til at spare op.

Til efteråret går Danske Banks pensionsselskab, Danica Pension, i luften med en stor satsning, som skal få danskerne til at spare mere op til alderdommen uden at skære ned på deres forbrug her og nu, skriver Finans. 

Det skal ske ved at lave faste aftaler med kunder og arbejdsgivere om, at halvdelen af de fremtidige lønstigninger automatisk ryger ind på pensionsopsparingen.

- Vi ved, at folk har svært ved at spare mere op til pension, når det betyder, at de må give afkald på en ny bil eller en ferie her og nu, siger Per Klitgård, adm. direktør i Danica Pension, til Finans. 

Dermed bliver landets næststørste pensionsselskab og dets kunder en del af en international trend, Save More Tomorrow, som har gået sin sejrsgang verden over de senere år.

Modellen er udtænkt af adfærdsøkonomer i erkendelse af, at det er svært at få folk til at spare op, når prisen er, at man skal give afkald på forbrug i dag. 

Professor i økonomi og centerchef for Pension Research Center på CBS Svend Erik Hougaard Jensen sammenligner tiltaget med indførslen af arbejdsmarkedspensionerne i 1987, om end proportionerne er mindre.

- Det er samfundsøkonomisk utrolig godt og en meget attraktiv model. Det er kreativt og godt tænkt, siger han til Finans. Danica Pensions største konkurrenter, PFA og Nordea Liv & Pension, oplyser, at de ikke er på vej med tilsvarende tiltag.