Business

House of Cards lokker millioner af brugere til Netflix

Streamingtjenesten Netflix har lokket flere brugere til uden for USA end forventet.

Der har været godt gang i salget af abonnementer hos Netflix i månederne fra april til og med juni. Mere end fire millioner nye brugere uden for USA har betalt for adgang til de serier og film, som streamingtjenesten tilbyder.

Det viser selskabets regnskab.

I de tre måneder har den nye serie "13 Reasons Why" og en ny sæson af den populære serie "House of Cards" været blandt hovedattraktionerne bag tjenestens betalingsmur.

2,5 millioner nye brugere uden for USA

Det var forventet, at kredsen af Netflix-abonnenter ville vokse. Nyhedsbureauet Reuters citerer analysevirksomheden FactSet for at regne med omkring 2,5 millioner nye brugere uden for USA.

Også i hjemlandet USA overrasker tjenesten positivt med omkring en million nye brugere mod forventningerne på omkring 600.000.

Aktiekursen for Netflix Inc. steg kort efter regnskabets fremlæggelse med ni procent, skriver Reuters.

Bruger nummer 100.000.000

Tjenesten nåede i april sin bruger nummer 100.000.000 og bruger årligt seks milliarder dollar på at købe serier og film, som skal lokke brugere i butikken.

Væksten i antallet af abonnementer er de seneste år dæmpet i USA, og derfor har tjenesten rettet fokus på resten af verden. Det har blandt andet givet sig til udtryk ved produktion af originale serier på andre sprog end engelsk.

Ifølge selskabets kvartalsregnskab er omsætningen i perioden steget med 32,2 procent. Det betyder, at der sælges for 2,79 milliarder dollar.