Bella Sky solgt i milliardhandel

Priserne pisker i vejret p√• k√łbenhavnske hotelejendomme, og flere hotelbyggerier er p√• vej.

Det k√łbenhavnske hotelmarked er glohedt med stigende v√¶relsespriser og h√łj bel√¶gning.

Det f√łrer nu til endnu en milliardhandel.

Et af de mest markante hoteller i Danmark, Bella Sky, som ligger i √ėrestaden i K√łbenhavn, skifter nu h√¶nder. 

Det firestjernede hotel p√• 23 etager, som r√•der over 42.000 kvadratmeter og 812 v√¶relser, er et af Danmarks st√łrste, og det s√¶lges nu af investeringsfonden Solstra Capital Partners til den norske Wenaasgruppen. Bella Sky blev opf√łrt i 2011.

Salget bekr√¶ftes af de to parter overfor TV 2 Business.

- Vores strategi er at eje store hotelejendomme med god beliggenhed i de st√łrste byer i Europa, og her passer Bella Sky ind i vores eksisterende portef√łlje, siger Lars Wenaas, administrerende direkt√łr i Wenaasgruppen.

Ejer tre hoteller i K√łbenhavn

Wenaasgruppen ejer med opk√łbet tre hoteller i K√łbenhavn med i alt 1.100 v√¶relser.

Det er anden gang i √•r, at Solstra st√•r bag en spektakul√¶r hotelhandel i K√łbenhavn. I januar blev Hotel Marriott p√• Kalvebod Brygge i K√łbenhavn solgt for godt √©n milliard kroner til ATP og Pension Danmark.

Solstra l√¶gger ikke skjul p√•, at de rare penge - if√łlge TV 2s oplysninger er prisen cirka 1,5 milliard kroner - skal bruges til ny ekspansion.

- Frasalget af Bella Sky baner vej for en endnu mere markant opk√łbs- og ekspansionsstrategi for Solstra og BC Hospitality Group, siger Oscar Crohn, Managing partner i Solstra Capital Partners.

Det er BC Hospitality Group, der forts√¶tter med at drive de to hoteller - men nu som langtidslejere.

Priserne pisker i vejret

Priserne p√• de k√łbenhavnske hotelejendomme er igennem de senere √•r pisket i vejret. V√¶relsespriserne stiger efter et lavpunkt efter finanskrisen med 5-6 procent om √•ret, og nogle af de store hotelk√¶der taler om en bel√¶gningsprocent p√• helt op til 95 procent i h√łjs√¶sonen.

Det har f√•et flere investorer til at barsle med nye hotelplaner. Den farverige norske mangemilliard√¶r Petter Stordalen investerer 1,2 milliarder i et luksushotel i den gamle centrale postbygning overfor hovedbanen i K√łbenhavn.

Samtidig har Petter Stordalen, efter at have skrevet en stor check p√• et ukendt trecifret millionbel√łb, f√•et K√łbenhavns Lufthavn til at skifte Hiltons femstjernede hotel ud med Nordic Choice, som han kontrollerer.

Scandic har ogs√• udbygget hotelkapaciteten i K√łbenhavn og bygger netop nu et nyt hotel med plads til 400 g√¶ster i Skelb√¶kgade i K√łbenhavn.

Bella Sky er kendt som hotellet for Skandinaviens st√łrste udstillings- og konferencecenter Bella Centeret, men selve centeret indg√•r ikke i handelen.