Business

Bella Sky solgt i milliardhandel

Priserne pisker i vejret på københavnske hotelejendomme, og flere hotelbyggerier er på vej.

Det københavnske hotelmarked er glohedt med stigende værelsespriser og høj belægning.

Det fører nu til endnu en milliardhandel.

Et af de mest markante hoteller i Danmark, Bella Sky, som ligger i Ørestaden i København, skifter nu hænder. 

Det firestjernede hotel på 23 etager, som råder over 42.000 kvadratmeter og 812 værelser, er et af Danmarks største, og det sælges nu af investeringsfonden Solstra Capital Partners til den norske Wenaasgruppen. Bella Sky blev opført i 2011.

Salget bekræftes af de to parter overfor TV 2 Business.

- Vores strategi er at eje store hotelejendomme med god beliggenhed i de største byer i Europa, og her passer Bella Sky ind i vores eksisterende portefølje, siger Lars Wenaas, administrerende direktør i Wenaasgruppen.

Ejer tre hoteller i København

Wenaasgruppen ejer med opkøbet tre hoteller i København med i alt 1.100 værelser.

Det er anden gang i år, at Solstra står bag en spektakulær hotelhandel i København. I januar blev Hotel Marriott på Kalvebod Brygge i København solgt for godt én milliard kroner til ATP og Pension Danmark.

Solstra lægger ikke skjul på, at de rare penge - ifølge TV 2s oplysninger er prisen cirka 1,5 milliard kroner - skal bruges til ny ekspansion.

- Frasalget af Bella Sky baner vej for en endnu mere markant opkøbs- og ekspansionsstrategi for Solstra og BC Hospitality Group, siger Oscar Crohn, Managing partner i Solstra Capital Partners.

Det er BC Hospitality Group, der fortsætter med at drive de to hoteller - men nu som langtidslejere.

Priserne pisker i vejret

Priserne på de københavnske hotelejendomme er igennem de senere år pisket i vejret. Værelsespriserne stiger efter et lavpunkt efter finanskrisen med 5-6 procent om året, og nogle af de store hotelkæder taler om en belægningsprocent på helt op til 95 procent i højsæsonen.

Det har fået flere investorer til at barsle med nye hotelplaner. Den farverige norske mangemilliardær Petter Stordalen investerer 1,2 milliarder i et luksushotel i den gamle centrale postbygning overfor hovedbanen i København.

Samtidig har Petter Stordalen, efter at have skrevet en stor check på et ukendt trecifret millionbeløb, fået Københavns Lufthavn til at skifte Hiltons femstjernede hotel ud med Nordic Choice, som han kontrollerer.

Scandic har også udbygget hotelkapaciteten i København og bygger netop nu et nyt hotel med plads til 400 gæster i Skelbækgade i København.

Bella Sky er kendt som hotellet for Skandinaviens største udstillings- og konferencecenter Bella Centeret, men selve centeret indgår ikke i handelen.