Business

Her er SkoleIntras banemand

Det bliver it-virksomheden Netcompany, der står i spidsen for at udvikle afløseren til SkoleIntra, Aula. Steffen Ortmann / Scanpix Denmark

Det bliver virksomheden Netcompany, der skal levere en ny slags SkoleIntra.

Nu er banemanden til systemet, alle forældre elsker at hade - SkoleIntra. Det bliver IT-virksomheden Netcompany, der kommer til at stå for det nye system, der har fået navnet Aula.

Ambitionen er, at det nye system skal være mere smidigt, mere overskueligt og i det hele taget lettere at bruge.

- Det skal føles som en helt naturlig ting. Som når man læser en SMS på sin mobiltelefon, skal det også være nemt at læse en besked fra skolen eller daginstitutionen. Man skal ikke gøre en ekstra indsats for at komme på systemet, siger Andre Rogaczewski, der er administrerende direktør i Netcompany.

FAKTA - Skoleintra

 • SkoleIntra er grundskolernes platform for dialog. Det ejes af firmaet Itslearning.

 • Platformen omfatter bl.a. ForældreIntra, ElevIntra og LærerIntra. Sidste år kom appen 'ForældreIntra' til mobilbrug.

 • Over 1,2 millioner brugere loggede ind mere end 307 millioner gange i 2014.

 • Den gennemsnitlige forælder logger på ForældreIntra 20 gange om måneden.

 • Problemer med mobil adgang fik for nogle år siden flere aktører til at lave apps.

Og netop det har kommunernes fælles it-selskab, KOMBIT, lagt stor vægt på.

- Vi har ved det nye system lagt vægt på, at systemet skal være så brugervenligt som overhovedet muligt, uden at vi går på kompromis med sikkerheden, Poul Ditlev Christiansen, vicedirektør i KOMBIT.

Samtidig vil systemet i langt de fleste kommuner omfatte mere end folkeskolen. Også vuggestuer og børnehaver vil være tilknyttet den digitale platform, og dermed kan forældre med flere børn følge med ved at benytte én enkelt app.

Her er de største ændringer fra SkoleIntra

 1. Brugervenlighed

  Det skal være lettere at logge på og arbejde i det nye skolesystem, Aula, end det i dag er i SkoleIntra. 

 2. Alle institutioner i det samme system

  Aula samler både folkeskolen og daginstitutioner under samme system.

 3. Platformen vil være under udvikling

  Det nye it-system vil løbende få nye funktioner, ligesom det er meningen, at man skal kunne mere end at kommunikere. For eksempel at uploade læringsmateriale og forberedelse.

- Langt mere end SkoleIntra

Men skiftet fra SkoleIntra til Aula handler om mere end brugervenlighed. Ambitionerne for det nye system er nemlig store. Blandt andet skal det kunne langt mere end at kommunikere.

- SkoleIntra er en kommunikationsplatform. Det her bliver meget mere. Vi kan digitalt give læring til vores børn gennem platformen, siger André Rogaczewski.

André Rogaczewski, der er direktør i Netcompany, er overbevist om, at det nye it-system til skoler og daginstitutioner bliver en stor succes.

- Alt, hvad du kender fra SkoleIntra, vil være der. Men så vil der også være en masse læringsapplikationer. Man vil kunne dele undervisningsmaterialer, pædagogisk viden og forberedelse. Lærere kan dele med forældre, lærere kan dele med andre lærere, og skoler kan dele med hinanden.

Afhjælper de værste ting

Lykkes det at indfri ambitionerne, ser det ud til, at man finder løsninger på mange af de kritikpunkter som forældrene har haft af SkoleIntra.

Ifølge foreningen Skole og Forældre, så går nogle af de største kritikpunkter nemlig på brugervenlighed.

Det handler blandt andet om, at det er for besværligt at logge sig ind, ligesom også mange forældre ønsker mere overskuelighed og en samling af de offentlige institutioners forskellige apps.

Afviser forsinkelser

Systemet bruges lige nu af mere end 2 millioner danskere og rulles ud efter sommerferien 2019.

Spørgsmålet er så om det bliver klar. Der har nemlig tidligere været mange tilfælde med forsinkelser af stort anlagte offentlige it-projekter.

Men selvom Netcompanys direktør ikke tror på, at projektet bliver færdigt før tid, så er han overbevist om, at det på den anden side heller ikke bliver forsinket.

- Jeg er helt sikker på, at vi overholder tidsfristen. Vi har underskrevet en kontrakt, hvor det får økonomiske konsekvenser for os, hvis vi ikke overholder fristen, siger Andre Rogaczewski.

SkoleIntra fortsætter

Virksomheden bag SkoleIntra, itslearning, understreger, at systemet fortsætter på trods af Aula, men det er altså Aula, som kommunerne nu har lavet en aftale om at bruge.