Tjek din kommune: Her bor landets topchefer

16x9
Arkivfoto. Rungsted Havn i Hørsholm Kommune. Foto: TV2

Landets mest magtfulde erhvervsfolk klumper sig sammen i kommunerne nord for København.

Når man taler om ghettoer, ledes tankerne oftest hen på navne som Vollsmose, Tingbjerg eller Gellerup.

Men spydspidserne i dansk erhvervsliv har også en klar tendens til at bosætte sig blandt ligesindede.

Man skal i hvert fald nord for København for at finde samtlige kommuner på top-10-listen over de kommuner, hvor der bor flest topdirektører pr. indbygger.

Det viser tal fra dataanalysevirksomheden Bisnode.

Helt i top ligger Gentofte Kommune, hvor 195 personer er direktør i en virksomhed med over 100 ansatte. Det svarer til næsten 2,6 topdirektører pr. 1000 indbyggere i kommunen.

- Mennesker har det jo med at finde sammen med andre mennesker, der ligner dem selv. Derfor er det heller ikke så overraskende, at landets mest indflydelsesrige erhvervsfolk klumper sig sammen i bestemte områder, siger Birger Baylund, der er administrerende direktør i Bisnode Danmark.

Ikke kun et Københavner-fænomen

Nummer to på listen over flest topdirektører pr. indbygger er Hørsholm Kommune, mens Rudersdal Kommune indtager tredjepladsen.

- Historisk set så starter det med Gentofte, for tidligere var det den by, der lå tættest på storbyen København, og her var der industrier, der havde råd til at ansætte direktører. De er flyttet nordpå, efterhånden som Gentofte er blevet et mere modent område, siger Birger Baylund.

Det er ikke kun nord for København, at topcheferne samles. Der bor også store grupper af topdirektører i det jyske.

Og de har det til fælles med direktørerne nord for Hovedstaden, at også de samler sig i grupper.

- Særlige byområder virker som en magnet. Hvis vi tager Aarhus, så bor topcheferne i Højbjerg, Skåde, Risskov og Egå. Det er Beverly Hills i Aarhus-området. I Vejle er det Vinding, og i Aalborg er det Hasseris. Det gælder dog ikke kun topchefer, det gælder også departementschefer og andre folk fra de øverste lag, siger TV 2s erhvervskommentator, Henrik Ørholst.

Fem kommuner har ingen topdirektører

Kigger man i kommuner som Langeland Kommune, Ærø Kommune, Tønder Kommune, Samsø Kommune eller Læsø Kommune, finder man ingen indbyggere med en direktørstilling i en virksomhed med over 100 ansatte.

Lolland Kommune har én indbygger, der er direktør i en virksomhed, der har mere end 100 ansatte. Det samme gør sig gældende i Odsherred Kommune i det nordvestlige Sjælland.

Her bor landets topdirektører