Business

Efter Brexit: Danmark kan vinde tusindvis af arbejdspladser

Hvis man spørger topchefen i Danmarks største bank, har Danmark gode odds i kampen om at gafle tusindvis af finansjobs i kølvandet på Brexit.

Finansgiganter som HSBC, JPMorgan og Goldman Sachs har alle meldt ud, at de forventer at flytte tusindvis af jobs væk fra Londons finanscentrum, som i flere år ellers er blevet betragtet på lige fod med New York som det vigtigste finanscenter i verden. 

Men på grund af Storbritanniens farvel til EU er flere finanshuse nu begyndt at række ud efter flyttekasserne. 

Fakta: De her jobs forsvinder

 • J.P Morgan: 4.000 jobs.
 • Deutsche Bank: 4.000 jobs. 
 • UBS: 1.500 jobs. 
 • Goldman Sachs: 1.000 jobs.
 • HSBC: 1.000 jobs. 
 • Faktisk så har lobbyorganisationen for Londons finanssektor, City UK, sidste år anslået - at en udmeldelse kan koste mellem 70.000 og 100.000 arbejdspladser i finanssektoren.

Og formår Danmarks at spille kortene rigtigt, kan vi altså få fingre i tusinder af de mange arbejdspladser. 

Sådan lyder vurderingen nu fra topchefen i Danske Bank Thomas Borgen: 

- Vi skal have lidt mere på plads, så tror jeg, vi kan gøre det, lyder det fra bank-chefen. 

Og der er særligt et bestemt sted, som Thomas Borgen sætter sin lid til: 

- Et område, vi har talt om i flere år, er formueforvaltningsområdet, hvor vi har en god platform. Det er et område, som jeg tror på, og hvor vi har gode kompetencer, forklarer han. 

Danske Banks topchef, Thomas Borgen, mener, at Danmark skal opruste på formueforvaltningsområdet. Her kan vi gafle mange arbejdspladser fra Storbritannien, lyder det.

Guldregn over Londons finanscentrum

Der er tale om en industri, som potentielt set kan styrtbløde i London.

Ser du på UKs handelsbalance til EU, så er der et kæmpe overskud på de finansielle tjenester og et underskud på traditionel industriproduktion.

Thomas Borgen, Adm. direktør, Danske Bank

"The city", som Londons finanscentrum kaldes, beskæftiger intet mindre end 1 millioner mennesker og står for tæt på en tiendedel af Storbritanniens samlede økonomi. 

- Der er ingen tvivl om, at hvis du ser på UKs handelsbalance til specielt EU, er der et kæmpe overskud på de finansielle tjenester og et underskud på traditionel industriproduktion, forklarer Thomas Borgen. 

Et historisk vagtskifte

Men allerede nu må Storbritannien se til, mens flere finansgiganter rykker ud af "The City".

Det er nemlig endnu meget usikkert, hvordan de mange finansielle transaktioner skal beskattes og håndteres, når Storbritannien siger endeligt farvel til EU, og Brexit bliver en realitet. 

Fakta: De her jobs forsvinder

 • J.P Morgan: 4.000 jobs.
 • Deutsche Bank: 4.000 jobs. 
 • UBS: 1.500 jobs. 
 • Goldman Sachs: 1.000 jobs.
 • HSBC: 1.000 jobs. 
 • Faktisk så har lobbyorganisationen for Londons finanssektor, City UK, sidste år anslået - at en udmeldelse kan koste mellem 70.000 og 100.000 arbejdspladser i finanssektoren.

Af den årsag har flere finanshuse allerede nu meldt ud, at man forventer at flytte arbejdspladser væk fra Londons finanscentrum. Alene J.P Morgan og Deutsche Bank har valgt at flytte 4.000 stillinger hver. 

Der er derfor tale om et historisk vagtskifte på de finansielle markeder, og der har også været forlydenheder om, at det potentielt set kan blive tyske Frankfurt, der løber med titlen som EU´s næste store finanscenter. 

Og her kan Danmark altså - hvis vi spiller vores kort rigtigt - gafle nogle af de tusindvis af arbejdspladser, mener Thomas Borgen. 

På TV 2 Play kan du se eller gense hele interviewet med Thomas Borgen i NEWS-magasinet Topchef i Trumps Verden.