Kort: Her lukker Aldi 32 butikker efter stort underskud

16x9
På trods af de dårlige resultater, har Aldi Danmark store ambitioner for discountkæden, som især vil fokusere på at modernisere nedslidte butikker. Foto: TV 2 / TV 2

For godt en måned siden lukkede en anden discountkæde - Kiwi - også dørene i Danmark.

Aldi lukker 32 butikker i Danmark, oplyser discountkæden i en pressemeddelelse. 

Det sker, efter at Aldi fik et underskud på 243 millioner kroner i 2016. Aldi har i dag 220 butikker fordelt over hele landet.

- Vi må konstatere, at nogle af vores butikker er for små og ligger forkert, siger Aldis direktør for kvalitet, CSR og kommunikation Thomas Bang til TV 2.

På trods af de negative tal er discountkæden klar til at investere et trecifret millionbeløb i at modernisere resten af butikkerne og åbne nye og større butikker.

- Vi skal give vore kunder en bedre indkøbsoplevelse, end vi har gjort hidtil. Ellers er man i dag ikke en relevant discountkæde. Derfor vil vi løbende lede efter de helt rigtige placeringer - så når de rigtige butikker er der, slår vi til, siger Thomas Bang og tilføjer, at discountkæden også vil modernisere de eksisterende butikker.

Højere omsætning trods underskud

Thomas Bang hæfter sig ved, at det trods den hårde konkurrence er lykkedes Aldi at hæve omsætningen med 2,5 procent til knap 3,7 milliarder kroner. 

- Det er lykkedes os at hæve vores omsætning og forbedre vores resultat, så der er lyspunkter, siger han. 

Selv om bundlinjen lyder på minus 243 millioner kroner, er det en forbedring på 54 millioner kroner fra året før. Aldis omsætning har været stigende siden 2013, men samtidig har kæden givet trecifrede millionunderskud de senere år. 

Forklaringen fra Thomas Bang lyder, at Aldi ikke har været god nok til at fortælle kunderne om kædens kvaliteter.

- Vi skal være bedre til at udbrede vores koncept om høj kvalitet til lave priser, siger han.

Også Kiwi lukker dørene

Aldi's meddelelse kommer kun én måned efter, at købmandskoncernen Dagrofa meddelte, at den lukker discountkæden Kiwi med 103 butikker. Kiwi har ligesom Aldi haft store millionunderskud gennem de seneste år.

Butikkerne lukker i løbet af juni og juli, skriver Finans.dk

Her lukker Aldi butikker