Unge danskere har gjort brugte og smadrede iPhones til million-forretning

De startede på et loft i Bredgade - nu omsætter de for millioner.

Tre unge iværksættere har gjort brugte og smadrede iPhones til en millionforretning.

Fra en beskeden omsætning på blot 800.000 kroner i 2014 er det gået stærkt for holdet bag Phonetrade, der i dag har 13 ansatte fordelt på fire butikker rundt om i landet.

For årets første fem måneder ligger Phonetrades omsætning på knap 15 millioner kroner, men holdet bag bestående af Morten Zachariasen, Dennis Larsen og Frederik Fisker har langt større mål med forretningen.

- Vi håber, at det her er et lille skridt, for vi vil meget gerne op og ramme 100 millioner kroner i omsætning om året inden for en relativt kort periode. Vi har siden november sidste år fordoblet vores månedsomsætning, og det er en tendens, vi regner med, vil fortsætte, siger Dennis Larsen til TV 2.

Ingen Apple-problemer

Apple er kendt for, at koncernens gamle telefoner ret hurtigt bliver besværlige, da nye softwareopdateringer tager noget af farten ud af telefonerne, og for at modsætte sig, at udefrakommende virksomheder må pille ved koncernens telefoner.

Det er dog ikke noget, Phonetrade-ejerne ser som et problem.

- Der har været en del snak om, at Apple helst ikke ser, at andre går ind og reparerer på deres telefoner, men det er der heldigvis nogle EU-regler, som forhindrer, siger Dennis Larsen.

Generelt har Phonetrade-folkene ikke oplevet problemer med den amerikanske elektronik-kæmpe, fortæller Morten Zachariasen, der er marketingsansvarlig hos Phonetrade.

- Apple er vel kun interesseret i, at forbrugerne ikke tager en alt for stor afskrivning på telefonerne, for hvis de gjorde det, ville kunderne måske ikke have råd til at købe den nyeste telefon, siger han.

Køber telefoner i udlandet

Forretningsmodellen bag Phonetrade går blandt andet ud på, at virksomheden gennem såkaldte 'brokers' opkøber store partier af telefoner fra udlandet, som sælges videre på det danske marked.

Den metode begyndte de tre iværksættere at benytte sig af, da efterspørgslen på de brugte iPhones blev for stor til, at udbuddet af telefoner til salg fra private kunne mætte kundernes købelyst.

Derudover har Phonetrade et team på 13 reparatører, så kunderne udover at købe og sælge gamle iPhones også kan få dem fikset hos Phonetrade.

Udvider i Danmark

Phonetrade startede i 2014 i et kvistkontor i Bredgade, hvorfra forretningen siden har udviklet sig.

Allerede i år regner folkene bag Phonetrade med at åbne endnu en fysisk butik i Danmark, og på sigt er det målet at blive landsdækkende. Meget mere end landsdækkende kan dog blive svært, erkender iværksætterne.

- Vi har ikke travlt med at skalere vores forretning til udlandet, for vi vil gerne have godt fat i det danske marked først, siger Morten Zachariasen og fortsætter:

-  Vi kiggede også tidligere på Sverige, men udover sprogbarrieren er der andre forhold, der gør sig gældende i Sverige, som gør det svært at lave vores forretning der.